Evenimentul Zilei > Actualitate > Messi „l-a bătut” pe legendarul Di Stefano
Messi „l-a bătut” pe legendarul Di Stefano

Messi „l-a bătut” pe legendarul Di Stefano

Real şi Barcelona au oferit duminică seară un meci de "Oscar". Catalanii au învins pe "Bernabeu", dar "albii" acuză arbitrajul.

Spectacol total pe "Santiago Bernabeu" din Madrid duminică seară, la Real – FC Barcelona, meci contând pentru etapa a 29-a a Primerei Division. Deşi mulţi îi creditau cu şansa a doua, catalanii au reuşit să se impună cu 4-3! Argentinianul Lionel Messi a marcat trei goluri pentru Barça şi, cu 21 de reuşite, a devenit cel mai bun marcator din istoria confruntărilor Real – Barcelona. El l-a depăşit pe legendarul Alfredo Di Stefano, cu care era la egalitate înaintea meciului de duminică.
"E o plăcere să ne vezi"
Barcelona a fost cea care a deschis scorul pe "Bernabeu", prin Iniesta, în minutul 7. Real a trecut la conducerea jocului după "dubla" lui Benzema (minutele 20 şi 24), dar Messi a egalat din acţiune cu trei minute înainte de pauză. La reluare, portughezul Cristiano Ronaldo a primit cadou un penalty, pe care tot el l-a transformat. Messi a întors însă soarta meciului cu două penalty-uri transformate! La primul, Sergio Ramos de la Real a fost eliminat.
Cu această victorie, Barcelona a relansat lupta pentru titlu în Primera. În clasament, Real şi Atletico Madrid se află în frunte, la egalitate de puncte (70), urmate de Barcelona, la doar un punct distanţă.
"Campionatul se joacă. Acest rezultat este o infuzie de încredere pentru noi şi putem privi cu speranţă în viitor. La un moment dat nu mai credeam că putem reveni, dar cu această victorie am redeschis lupta la titlu", a spus Gerardo Martino, antrenorul Barcelonei. "Eu zic că am fost peste Real. Am dat totul pe teren şi am rămas fideli stilului nostru. E o plăcere să ne vezi jucând", a declarat Busquets după meci.
"Titlu se va juca"
Supărare mare în tabăra Realului după meci. "Am făcut un meci bun şi nu meritam să pierdem. Au mai rămas nouă etape şi va fi o cursă în trei pentru titlu. Campionatul este deschis, de acum fiecare meci este decisiv. Titlul se va juca până în ultima etapă, dar noi avem nevoie de o reacţie imediată. În această seară ne-am creat multe ocazii şi am făcut un presing bun. Am pierdut o şansă bună, dar vom lupta până la capăt", a spus Carlo Ancelotti, tehnicianul Realului.
Ronaldo şi Ramos, cei mai supăraţi
La finalul partidei, Ronaldo şi "eliminatul" Ramos au sărit la gâtul arbitrului Undiano Mallenco. "Undiano era alb şi nervos. Prea mulţi oameni au vrut ca noi să nu câştigăm în această seară", a zis Ronaldo. "Este o ruşine. Sunt lucruri care sunt premeditate şi faţă de care nu se poate lupta", a spus, printre altele, Sergio Ramos. Cotidianul "As" scria ieri că, după declaraţiile celor doi, Comitetul Tehnic de Arbitri (CTA) şi Comitetul de Competiţii din cadrul Federaţiei Spaniole de fotbal (RFEF) s-au autosesizat, iar Ronaldo şi Ramos ar putea fi sancţionaţi.