O meserie foarte bănoasă, ignorată de români. Salariile ajung și la 2.000 de euro pe săptămână

O meserie foarte bănoasă, ignorată de români. Salariile ajung și la 2.000 de euro pe săptămână Locuri de muncă. Sursa foto: dreamstime.com

În România, există o meserie foarte bănoasă de care mulți fug. Salariile pot atinge și 2.000 de euro pe săptămână și nu se cer prea multe studii.

În România, există o meserie foarte bănoasă. Salariile pot atinge și 2.000 de euro pe săptămână, dar tinerii fug de acest domeniu. De exemplu, un tractorist poate câștiga un salariu mai mare decât un medic sau un avocat. Cu toate astea, tinerii preferă să aleagă alte meserii și să primească mai puțini bani.

Pentru meseria de tractorist salariile pornesc de la 3.500 de lei și pot ajunge chiar la 10.000 de lei pe lună, în funcție de utilaj și de suprafața de teren. Un tânăr a povestit că nu i-a fost niciodată rușine să lucreze în agricultură și că a reușit să câștige sume mari de bani în România.

„Mi-a plăcut să fiu pe tractor. Am fost prin Italia, prin străinătate şi am găsit aici aproape lângă casă un loc de muncă. Este mai bine aşa. Acum ai aer condiţionat, ai frigider, orice ai pe tractor”, a declarat Sergiu Iuriciuc, potrivit observatornews.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News

Condiții de muncă foarte bune

Cei care vor să lucreze în acest domeniu trebuie să știe nu mai este așa multă muncă ca în trecut. Acum utilajele sunt dotate cu tot felul de funcții, iar tot ce trebuie să facă tractoristul este să supravegheze treaba.

Meserie, salarii, agricultură, fermieri, tractoriști

Agricultura, o meserie foarte bănoasă. Sursa: Myrchella | Dreamstime.com

„Este un utilaj de ultimă generaţie, costul lui este de peste 300.000 de euro. Avem foarte multe ecrane pentru digitalizare, pentru a se regla singur. Avem o telecameră care este montată în spatele maşinii. Aici avem parte de GPS. Maşina merge cu mâinile libere. Operatorul pur şi simplu se uită la toate ecranele şi maşina merge singură”, a spus Andrea Tomazeli, producător tractor inteligent.

Tinerii fug de această meserie și pierd salarii mari

Fermierii sunt dispuși să ofere salarii extrem de mari, dar nu sunt doritori. Un instructor de utilaje agricole a declarat că tractoriștii nici măcar nu trebuie să se murdărească pe mâini. Cu toate astea, tinerii se orientează către meserii „mai respectate”, în viziunea lor.

„Comenzile sunt dintre cele mai simple în ceea ce priveşte un fermier. Tractoriştii nu mai lucrează în condiţiile în care lucrau acum 20-30 de ani, murdari pe mâini, însă nu există doritori”, a explică Nicu Pălivan, instructor utilaje agricole.