Evenimentul Zilei > Politica > MESAJUL unui liberal pentru PNL: „Curaj, hai că se poate!”
MESAJUL unui liberal pentru PNL: „Curaj, hai că se poate!”

MESAJUL unui liberal pentru PNL: „Curaj, hai că se poate!”

Vicepreședintele PNL, Florin Cîțu, a lansat un mesaj către liberali în care îi încurajează să intre la guvernare. El prezintă argumentele politice și economice pentru care formațiunea de dreapta ar putea exploada „șifonarea” PSD după moțiunea de cenzură și ar putea prelua conducerea prin formarea unei majorități parlamentare cu celelalte partide din opoziție, dar și cu UDMR, minorități și o parte din ALDE.

"Curaj, hai că se poate!
Ieri am avut şedinţă Biroului Politic executiv. Cea mai importantă tema discutată: PNL intră la guvernare sau nu?
Vă spun astăzi punctul meu de vedere, exprimat şi în BP EX. Ca să-l ştiţi şi voi. Pentru că abia luni se ia decizia finală aştept cu interest sugestiile voastre pentru a înţelege dacă argumentele mele sunt credibile şi convingătoare sau nu.
Eu, Florin Cîțu, sunt convins că PNL trebuie să pună capăt guvernării PSD şi să schimbe majoritatea paralmentara. România şi romanii merită o soartă mai bună.
Argumentele mele!! Le-am clasificat astfel: politice şi economice.
Argumente politice.
– PSD şi Liviu Dragnea au ieşit sifonaţi din scandalul moţiunii.
– Membri guvernului nominalizaţi şi susţinuţi de Dragnea au dovedit o incompetentă crasă, o moralitate îndoielnică şi o obedientă faţă de liderul lor care pune România în pericol.
– Moţiunea a arătat că PSD a pierdut pe lângă majoritatea parlamentară şi încrederea populaţiei.
– Liviu Dragnea şi PSD nu are scrupule când vine vorba de jefuit bugetul statului.
– Scandalurile repetate au creat României o imagine de ţară instabilă politic.
– Mitul trâmbiţat de PSD în legătură cu competenţă guvernelor instalate de ei a dispărut.
– Personal nu cred că alegerile anticipate sunt o soluţie. Pe lângă faptul că nu le vrea nimeni cu adevărat, nu îşi au rostul în contextul în care poporul român deja a înţeles că a fost înşelat de PSD. Să nu mai spun că ne costă şi alegerile astea ceva bani.
– Cel mai important argument, însă, este că foarte curând România preia preşedenţia UE şi cred că este momentul să-i dăm Preşedintelui un guvern capabil să păstreze România în UE şi în NATO. Are cineva garanţia că scandalurile generate de PSD nu se vor repeta şi când vom prelua preşedenţia UE.?
Argumente economice.
– PSD nu a apucat, după cum singur spune, să implementeze programul faraonic al lui Dragnea.
– Bugetul a fost aprobat abia în luna februarie.
– Măsurile din programul de guvernare, alea pe care le-au aplicat, încă nu şi-au făcut efectul.
– Aşa cum am scris în Raportul meu (link raport) la secţiunea estimări, economia se va gripa în cursul anului viitor. Avem timp să corectăm.
– Nu a avut loc până în acest moment nicio rectificare bugetară. De aceea schimbarea majorităţii parlamentare şi instalarea unui nou guvern, va permite o serie de măsuri de corecţie care să atenueze din efectele negative ale măsurilor de până acum şi să păstreze în acelaşi timp tot ce este câştigat.
– !!! Să fie clar pentru toată lumea. Dacă PNL conduce o coaliţie de dreapta pentru guvernarea României nu vom tăia niciun drept, fiscal, salarial sau de orice altă natură, câştigat de romani. Avem soluţii.!!
– Avem soluţii şi pentru relansarea investiţiilor şi nu vorbesc doar de cele publice, pentru a garanta o creştere economică nu doar pe consum.
– Mai multe venituri la bugetul de stat. Nu prin mai multe controale aplicate.
– Ştim cum să deblocăm fondurile UE. Problema nu este doar la sistemul informatic.
– Vom asigura o creştere economică sănătoasă fără să mărim deficitul, din contră, sau datoria publică şi inflaţia.
Atenţie!!! Toate acestea le putem face acum!! Când încă se mai poate. Iar soluţiile concrete le veţi găsi în documentul la care lucrez “Alternativă la guvernarea roşie” (sper să-l citească Liviu şi pe asta).
Dacă la aceste lucruri adăugăm şi un guvern cu probitate morală şi experienţă, avându-vă şi pe voi de partea noastră, nu avem cum să ratăm.
Consider păguboasa ideea, să-i lăsăm să guverneze până îşi rup gâtul. În acest caz suntem părtaşi, alături de PSD, la distrugerea României.
Aceasta este argumentaţia pe care am susţinut-o şi în BP EX al PNL pentru a-mi susţine opinia: este momentul ca PNL să-şi asume cu responsabiliate şi competenţă guvernarea.
Ce părere aveţi?", a scris senatorul PNL, Florin Cîțu, pe Facebook. 

 

La rândul ei, fostul președinte al PNL, Alina Gorghiu, a declarat, ieri, la Timişoara, că dacă PNL va propune un premier, acesta va fi șeful partidului, Ludovic Orban. "Urmează consultări şi imediat după veţi afla mandatul cu care delegaţia PNL va merge la Cotroceni", a adăugat ea.

"În mod firesc, dacă se va ajunge să propunem o persoană pentru funcţia de prim-ministru, ea va fi preşedintele partidului, dar repet, sunt etape de consultare internă pe care le vom face. Astăzi a fost o şedinţă a biroului executiv, luni urmează altă consultare amplă şi imediat după veţi afla mandatul cu care delegaţia PNL va merge la Cotroceni pentru aceste consultări", a afirmat Alina Gorghiu, citată de Mediafax.