Mesajul unei judecătoare de Ziua Justiției. „Dacă vom continua tot așa, este totul pierdut”

Mesajul unei judecătoare de Ziua Justiției. „Dacă vom continua tot așa, este totul pierdut”

Judecătoarea Mădălina Afrasinie de la Tribunalul București transmite un mesaj cutremurător și atipic de Ziua Justiției.

Mesajul judecătorului Mădălina Afrasinie pare a fi o radiografie a ultimilor 20 de ani de Justiție, prezentând situația reală din sistem și efectele deciziilor și acțiunilor politice asupra Justiției, culminând cu încălcarea Constituției.

„Ziua Justitiei imi ofera posibilitatea sa le spun romanilor ca, de peste 20 ani, nu am fost in stare sa legiferez in interesul lor, adoptand acte normative care au incalcat Constitutia!

Ziua Justitiei imi ofera posibilitatea sa imi cer iertare judecatorilor, pentru ca, de peste 20 de ani, judeca dosare in baza unor legi, OUG uri care se modifica peste noapte, functie de alte interese!

Ziua Justitiei imi ofera posibilitatea sa va spun ca, daca vom continua tot asa, este totul pierdut!

Ziua Justitiei imi ofera posibilitatea sa va promit ca nu voi mai sugera judecatorilor sa fie mai atenti cand pronunta solutii in care sunt parti institutiile statului!

Ziua Justitiei imi ofera posibilitatea sa va promit ca nu voi mai permite ca Justitia sa fie folosita, in scop electoral, prin organizarea de referendumuri si prin care aceasta sa fie scoasa la mezat!

Ziua Justitiei imi ofera posibilitatea sa imi cer iertare celor de sus pentru ca si eu fac parte dintr-un sistem care a contribuit si contribuie din plin la decredibilizarea Justitiei!

Gabriela Scutea, procurorul general, a declarat, într-un mesaj transmis duminică de Ziua Justiţiei, că procurorii trebuie să aibă încrederea societăţii că, prin aplicarea legii în mod egal, prin descoperirea la timp a infracţiunilor şi instrumentarea cu profesionalism a cauzelor, infractorii sunt trimişi în judecată indiferent de numele acestora, iar victimelor infracţiunilor le este respectat pe deplin dreptul la protecţie.

„Ziua Justiţiei celebrează în fiecare an eforturile şi rezultatele aferente din sistemul judiciar. Anul acesta, marcat de schimbări majore la nivel global, Ziua Justiţiei este un prilej de autoevaluare a activităţii noastre, un exerciţiu de introspecţie prin raportare la rolul constituţional al Ministerului Public. În calitate de procuror general, afirm cu convingere că, în contextul declarării pandemiei de COVID-19 şi al decretării stării de urgenţă în România, cu toate consecinţele de ordin juridic şi uman care au decurs din aceasta, a fost una dintre cele mai dificile perioade pe care le-a traversat societatea şi implicit Ministerul Public.

Pentru că, în mod natural, această instituţie cu rol cheie în arhitectura constituţională a statului român urmează curba de evoluţie, respectiv de maturizare, a societăţii ale cărei interese generale le reprezintă, apărând ordinea de drept, drepturile şi libertăţile cetăţenilor ei”, a precizat Scutea.

Ne puteți urmări și pe Google News