Evenimentul Zilei > Social > Mesajul Patriarhului Daniel. Îndemnul BOR pentru toți credincioșii din România
Mesajul Patriarhului Daniel. Îndemnul BOR pentru toți credincioșii din România

Mesajul Patriarhului Daniel. Îndemnul BOR pentru toți credincioșii din România

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a îndemnat la întărirea în credinţă şi la petrecerea timpului „în mod pozitiv şi activ”, în condiţiile impuse de pandemia Covid-19.

Înaltul ierarh a slujit de Buna Vestire în Paraclisul istoric „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” al Reşedinţei Patriarhale.

„Nu trebuie în această perioadă să cădem în deznădejde, ci să ne întărim în credinţă. Dacă nu stăm acasă în mod folositor, statul acasă ne poate îmbolnăvi, chiar dacă nu luăm virusul, prin faptul că devenim descurajaţi. Dacă teama de boală devine o psihoză sau o nevroză colectivă, noi deteriorăm sănătatea noastră psihică, chiar dacă sănătatea trupului nu este atinsă de acest virus care a răspândit boala în toată lumea. La întrebarea «Cum stăm acasă?», noi răspundem: «În mod pozitiv şi activ. Prin rugăciune şi prin activităţi bune»”, a încurajat Patriarhul BOR, conform Agerpres.

În predica la sărbătoarea Bunei Vestiri, PF Daniel a spus că în această perioadă credincioşii trebuie să se roage mai mult Maicii Domnului pentru ocrotire: „Ea este ocrotitoarea copiilor, a părinţilor, a maicilor şi călugărilor din mănăstiri, este ocrotitoarea celor săraci, celor bolnavi, celor întristaţi, celor necăjiţi. Ea este iubire cu smerenie pentru cei pe care nu-i mai iubeşte nimeni, adică pentru cei care sunt uitaţi, marginalizaţi, singuri, abandonaţi. Maica Domnului poate fi de mare ajutor dacă-i cerem sprijinul, mai ales în această vreme de încercare, pentru că ea are inimă de mamă, are iubire milostivă şi smerită faţă de toţi oamenii. Este grabnic ajutătoare, este mult folositoare atunci când noi, cu credinţă puternică şi cu multă smerenie, îi cerem ajutorul”.

PF Daniel a adăugat că Acatistul Bunei Vestiri este foarte folositor în această perioadă: „Această rugăciune este foarte folositoare mai ales în această vreme în care toată lumea se confruntă cu pandemia, cu această boală, cu acest inamic nevăzut, dar care seceră vieţi omeneşti şi care introduce teama, frica în toţi oamenii de pe glob”.