Evenimentul Zilei > Actualitate > Mesajul ambasadorul SUA, Hans Klemm: „LUPTA ÎMPOTRIVA CORUPȚIEI TREBUIE CONSOLIDATĂ, NU SLĂBITĂ”
Mesajul ambasadorul SUA, Hans Klemm: „LUPTA ÎMPOTRIVA CORUPȚIEI TREBUIE CONSOLIDATĂ, NU SLĂBITĂ”

Mesajul ambasadorul SUA, Hans Klemm: „LUPTA ÎMPOTRIVA CORUPȚIEI TREBUIE CONSOLIDATĂ, NU SLĂBITĂ”

Ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, este impresionat de amploarea protestelor pașnice din România, considerând că prin aceste demonstrații românii continuă lupta împotriva corupției. Mesajul ambasadei SUA către guvernanți este să consolideze statul de drept și nu să îl slăbească.

Prezent la Constanța, la deschiderea exercițiului multinațional Sea Shield 17, ambasadorul Hans Klemm SUA a fost întrebat espre protestele față de ordonanța care modifică legile anticorupție, emise de guvern.” Sincer, sunt foarte inspirate. In această sptămână au fost 3- 4 nopți cu demonstrații de amploare, pașnice. NU numai la București ci și în orașe din țară, cu apelul că România continuă, cu un succes crescut, lupta împotriva corupției. Aceste intenții, aceste expresii, sunt cele pe care SUA le sprijină puternic”, a declarat diplomatul american.

Hans Klemm a evitat să ofere detalii despre dicuțiile purtate, recent, cu Liviu Dragnea și premierul Sorin Grindeanu, pe motiv că au fost "private", fiind cerute pentru a-i felicita în noua lor calitate de președinte al Camerei Deputaților, respectiv, prim ministru. A confirmat însă că au vorbit despre Ordonanțele de urgență care au scos lumea în stradă, fără a intra în amănunte.

“Opinia SUA, (despre ordonanțe) a ambasadei, este publică. Este cuprinsă în declarația dată joi împreună cu alți cinci parteneri ai țărilor noastre”, a spus oficialul american. Iar mesajul ambasadorului Hans Klemm către guvernanți “Este o speranță a SUA, și nu include numai România, că aliații, prietenii, partenerii noștri să consolideze și să întăreasă statul de drept în lupta împotriva corupției”.

 

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: