Evenimentul Zilei > Actualitate > MESAJE de FLORII. Idei de urări pentru cei care sărbătoresc astăzi ziua numelui
MESAJE de FLORII. Idei de urări pentru cei care sărbătoresc astăzi ziua numelui

MESAJE de FLORII. Idei de urări pentru cei care sărbătoresc astăzi ziua numelui

Duminica acesta, creștinii ortodocși sărbătoresc Floriile, adică Intrarea Domnului în Ierusalim, după minunea învierii lui Lazăr, când a fost întâmpinat de locuitorii oraşului cu frunze de palmier. Numită şi Duminica Floriilor, această este şi o zi de sărbătoare şi pentru cei care poartă numele unei flori.

Mesaje şi  urări de Florii

Peste 1 milion şi jumătate de români poartă numele unei flori sau cel de Florin, Florina, Florica, Floricica sau oricare alt derivat al acestora. Cu această ocazie, vă propunem câteva urări cu ajutorul cărora puteţi să stârniţi un zâmbet, dar şi să faceţi ziua mai frumoasă celor sărbătoriţi astăzi.

 • Trandafirii pe care i-ai adunat în cununa vieţii tale, lasă-i astăzi să se împletească într-un buchet al împlinirii. Fie ca florile iubirii să-ţi împodobească viaţa şi să-ţi vezi împlinite toate dorinţele.
 • Îţi doresc o oră de linişte, o zi de pace, o săptămână de soare, un an de iubire, un veac de sănătate şi un mileniu de bani. La Mulţi Ani!
 • Dacă toată lumea îţi doreşte ca această zi să fie una minunată, eu îţi urez ca toate zilele ce urmează să fie pline de bucurii şi realizări, să-ţi umple sufletul de voie bună. La multi ani!
 • Să ai o zi frumoasă, ca o zi de primăvară. Să te bucuri de numele pe care-l porţi, să fii fericită, iubită şi zâmbitoare. La Mulţi Ani!
 • Apropiindu-se o mare zi de sărbătoare, ziua numelui tău, primeşte din partea mea multe urări de bine, sănătate, mult noroc şi împlinirea tuturor dorinţelor! Dumnezeu să te călăuzească în tot ceea ce faci. LA MULŢI ANI!
 • O zi frumoasă este mâine, o zi frumoasă pentru tine. O floare şi un sincer La Mulţi Ani! Să creşti mare şi frumoasă şi să fii şi sănătoasă.
 • În ziua dedicată şie, floarea vieţii mele, îţi zic un călduros „La Mulţi Ani!
 • Fie ca viaţa ta să se umple de căldura, lumina şi dragostea pe care mi le-ai oferit mie! La Mulţi Ani, floarea mea iubită.
 • Drumul vieţii tale să fie presărat cu flori, ghiocei ca să îţi păstrezi sufletul tânăr şi curat, trandafiri ca să fii veşnic iubită şi margarete pentru a-ţi aminti mereu să zâmbeşti. Eşti cea mai aleasă floare între flori!
 • Există flori în grădina mea, există flori în parc, dar nimic nu este mai frumos decât atunci când buzele noastre se întâlnesc în întuneric! Eşti cea mai frumoasă floare a mea!
 • Să primeşti flori de ziua ta, Să înveţi de la fiecare floare să iubeşti, să fii tandră, să luminezi pe cei din jur, să-i laşi să te admire, să aduci bucurie şi sărbătoare. La mulţi ani!
 • Totul pe lume se schimbă, doar florile se deschid în fiecare primăvară; pentru că eşti minunată, toate florile din lume îţi urează la mulţi ani.
 • Această zi să îţi aducă atât de multe flori încât să te pierzi printre ele şi tot atâtea declaraţii de dragoste! Tu eşti singura mea floare de pe pământ!
 • Pentru că eşti minunată, toate florile din lume urează "la mulţi ani!" unei alte flori.
 • Îti doresc ca de ziua ta sa ti se implineasca toate dorintele, sa fii fericit, iubit, sa ai parte numai de raze de soare in viata si iti urez un sincer La Multi Ani!
 • La Multi Ani ! Esti o fiinta atat de draguta, politicoasa, frumoasa, sincera, spirituala si unica pe aceasta lume. Primeste urarile mele de bine si acesta minciuni nevinovate.
 • La multi ani ! Viata sa-ti frumoasa si colorata ca acest buchet de flori!
 • La multi ani cu drag si dor si iti uram o viata frumoasa si parfumata ca un buchet de trandafiri!
 • La Multi Ani Iubire, La Multi Ani Fericire, La Multi ani de 10 ori, hai ca plec sa cumpar flori
 •  La multi ani si mult noroc in aceasta zi speciala. Iti dorim sa ti se indeplineasca toate dorintele. Sanatate si numai bucurii!
 • La Multi Ani si sa cunosti iubirea, iti doresc sa te iei de mana cu Fericirea!

 

Tradiţii în duminica de Florii

Intrarea lui Iisus în Ierusalim, după minunea învierii lui Lazăr este sărbătorită de credincioşi cu flori în mâini. Este o zi de bucurie ce arată că moartea poate fi biruită, se arată în Ghidul sărbătorilor româneşti, potrivit Mediafax.

Există o serie de tradiţii şi obiceiuri care se fac în această zi. Credincioşii primesc la biserică mâţişori de salcie, cu care trebuie atins copilul din casă sau vitele din gospodărie, ca să crească mari şi sănătoşi, apoi salcia trebuie pusă la o icoană sfiinţită.

Potrivit tradiţiei, cei care îşi spală părul de Florii vor încărunţi. Tot astăzi trebuie pregătite "buruienile" care se vor folosi la vopsirea ouălor de Paşte.

Cei care au ţinut post, au astăzi dezlegare la peşte ultima dinaintea săptămânii patinilor. Totodată, se spune că aşa cum este vremea în ziua Floriilor, aşa va fi şi de Paşte.

Tradiţia cere ca de Florii mormintele să fie curăţate şi stropite cu apă sfinţită, iar crucile să fie împodobite cu flori de primăvară şi cu crenguţe sfinţite de salcie. Se dau de pomană, pentru sufletele celor plecaţi dintre cei vii, plăcinte şi gogoşi.


Citeşte şi: Tradiţii şi superstiţii de Florii: EXISTĂ UN OBICEI zilnic, dar care DUMINICĂ ESTE INTERZIS. Cine nesocoteşte datina, SĂ SE AŞTEPTE la ce-i mai rău