Merkel pleacă. Poate fi Macron locomotiva Europei unite?

Merkel pleacă. Poate fi Macron locomotiva Europei unite?

Istoria terorismului este veche, dar acum trăim în epoca în care extremiştii se luptă cu necredincioşii, iar comunităţile sunt tot mai divizate de diferite ideologii. Ambasadorul Laurence Auer a vorbit despre soluțiile pentru aceste probleme.

„Lume globalizată, criză, criză regională repetată, după cum ştim, deci o fragmentare a comunităţilor şi o răspândire extremă a tuturor ideologiilor, cred că sunt motive pentru care noi, în Franţa, suntem pentru multilateralism şi pentru diversitatea culturală.

Să vorbim, să înţelegem mai bine, să dialogăm. Pandemia a lovit dur în toate acestea şi a trebuit să luăm măsuri care ne-au restrâns libertăţile şi capacitatea de mişcare, de călătorie, de dialog. Trebuie, deci, să fim tot mai atenţi la aceste ameninţări. Bineînţeles, noi avem această responsabilitate în cadrul ONU, unde avem operaţii de menţinere a păcii, suntem în Mali, suntem constant preocupaţi de ceea ce se întâmplă în Nagorno-Karabah, dar trebuie să spunem că nu suntem singuri.

Poziţia Franţei a fost mereu pentru solidaritate, am avut multe, multe, multe discuţii cu colegii mei diplomaţi români, asupra acestui dosar. Trebuie să se înţeleagă şi să se aprecieze ameninţarea, care trebuie separată. Nu este aceeaşi pentru toate statele. De aceea, atunci când am făcut foaia de parcurs bilaterală, am vrut un dialog strategic, care a inclus şi aceste subiecte, în discuţiile noastre obişnuite”.

Ne puteți urmări și pe Google News