Ca o reptilă feroce ce este, Varanul și-ar ucide fără scrupule chiar și puiul, dacă nu-i mai folosește la nimic.

”Anul 2015 va fi anul în care Băsescu, Udrea, Macovei, Emilian Eva, Camelia Bogdan și Daniel Constantin vor fi judecați de Dumnezeu, dar și de justiție”, spune Dan Voiculescu în prima postare de pe blog din acest an.

Era de așteptat ca Voiculescu să-și înceapă noul an cu vechile obsesii.

Nu surprinde pe nimeni să-l tot audă pe Felix, pe holurile de la Rahova, strigând ”Batman! Batman!”. E surprinzător însă că a început să-i strige numele lui Daniel Constantin.

Cu siguranță Dan Voiculescu, care l-a creeat pe Constantin, știe suficient de multe lucruri despre acesta astfel încât să-I pună într-o situație judiciară complicată. Probabil că o va face, având în vedere antecedentele din tinerețe, când și-a turnat la Securitate propria verișoară.

Dacă nu a avut niciun fel de problemă în a-și da neamurile de sânge pe mâna odioasei Securități, cu siguranță că Felix nu va avea vreo reținere să-și ucidă pruncul politic.  

Frustrarea pe care Dan Voiculescu o emană către Daniel Constantin confirmă faptul că Felix nu și-a plasat în mod întâmplător progenitura politică spre Ministerul Agriculturii. Foarte mulți dintre cei care au comentat Dosarul ICA au atras atenția asupra riscului ca pupila lui Felix să schimbe poziția procesuală a Ministerului Agriculturii în această cauză. Au fost chiar și momente bizare în care s-au acuzat mișcări ”a la Grăjdan”.

În cele din urmă Daniel Constantin nu a găsit calea sau nu a avut curajul să-și ajute patronul din poziția de ministru al Agriculturii. Poate nu a dorit să-și pună pielea în băț pentru Voiculescu. Asta îi produce multă frustrare varanului și frustrarea îl face să expună din nou adevărata natură a mentalității în care funcționează.

Când strigă la Daniel Constantin: ”Eu te-am făcut, eu te omor!„, Voiculescu mai confirmă indirect faptul că nu s-a schimbat deloc și că este același Felix care și-a dat rudele pe mâna Securității. Acesta este adevăratul Dan Voiculescu, cel de dincolo de toată propaganda pe care și-a plătit-o cu bani grei pentru a-i face cultul personalității prin televiziuni, posturi de radio, fundații și acțiuni umanitare.

Citându-l pe candidatul de amuzantă amintire Victor Ponta, este momentul să ne luăm floricele și suc pentru că va începe un nou film cu titlu interesant:  Pruncuciderea politică.

Nu știm încă dacă e unul de acțiune judiciară sau o comedie de situație, pentru că nu știm ce potlogării au făcut Voiculescu și Constantin înainte ca Felix să ajungă la pușcărie.

Judecând după alifiile cu care s-a uns Varanul pe solzi, încă din perioada în care servea Securitatea, este logic să intuim că suntem în fața unui personaj destul de inteligent și pervers încât să-și bage marioneta în tot felul de situații cu potențial de șantaj la momentul potrivit.

La nivelul lui Voiculescu asa se procedează, oamenii sunt protejați și promovați în măsura în care mafiotul-șef îi are ”la mână” cât mai mult. Din același motiv are Mihai Gâdea, de exemplu, ditamai împrumutul la Varan.

Pentru acest motiv, e de așteptat un film plin de acțiune, cu procurori, mascați, polțiști și mandate de arestare preventivă.

Pe de altă parte, am putea să asistăm și la o comedie de situație, cu Voiculescu pe post de măscărici, dacă amenințările pe care le aruncă din spatele gratiilor nu vor avea niciun efect. Daniel Constantin nu și-a pus gâtul în ghilotină pentru Voiculescu, până la capăt, poate și pentru că Felix nu ”l-a avut la mână” cum trebuie. Dacă este așa, Voiculescu va ajunge un personaj și mai ridicol. Asta este foarte bine.

Rămâne să așteptăm derularea filmului, pentru a afla despre ce scenariu e vorba. Dacă Daniel Constantin a încălcat legea, este foarte bine să fie adus în fața Justiției pentru a da socoteală. Dacă judecătorii vor avea în față probe concludente,  se face și mai multă curățenie pe scena politică și asta este minunat pentru noi.

Numai ”Ăla micu” știe ce a făcut în intimitatea politică și de afaceri cu domnul ”Profesor” și dacă mentorul lui politic chiar îl poate aduce să asculte împreună ”Radio Romantic” la penitenciar.

Pentru societate e cu happy end atât scenariul la finalul căruia legea e aplicată, cât și filmul în care personajul negativ se cufundă mai mult în ridicol.

Asașar, domnule ”Profesor”: "Fiat justitia et pereat varanus mundus!”