Evenimentul Zilei > Social > Măsură revoluţionară a MEN. Ce se va întâmpla cu 1.180 de şcoli din România
Măsură revoluţionară a MEN. Ce se va întâmpla cu 1.180 de şcoli din România

Măsură revoluţionară a MEN. Ce se va întâmpla cu 1.180 de şcoli din România

Ministerul Educaţiei Naţionale a anunţat că la şedinţa de joi a luat hotărârea să aloce suma de 64.900.000 de lei pentru finanţarea lucrărilor de amenajare şi asigurare cu utilităţi a grupurilor sanitare din unităţile de învăţământ preuniversitar de stat.

Potrivit MEN, suma a fost alocată la Capitolul Cheltuieli de capital, Titlul 51 Transferuri între unităţi ale administraţiei publice, încă din luna februarie a anului 2019, potrivit agerpres.ro

Măsura a fost luată pentru asigurarea de condiţii optime în şcoli, iar de ea vor beneficia 61.500 de elevi

Dacă în 2017 existau 2.219 unităţi şcolare cu grupuri sanitare situate în curte, fără apă curentă şi fără canalizare, în 2019 sunt 1.180 de şcoli în această situaţie

Comunicat MEN mai precizează că sumele alocate de Executiv vin în completarea sumelor repartizate din bugetul local, astfel fiind sprijinite autorităţile locale în responsabilitatea cărora se află infrastructura şcolară.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: