Printre susținătorii respingerii acestei legi se numărau: Dan Mircea Popescu, Adrian Năstase, Dan Marțian și Ilie Nica. Reacțiile politicienilor din opoziția de atunci au fost dure. Astfel, Varujan Vosganian – pe atunci deputat din partea Uniunii Armenilor – spunea că: „Populismul a ieșit la iveală!”, Gavril Dejeu (PNȚCD) afirma: „Oamenii sunt într-o situație disperată!”, iar Alexandru Athanasiu (Partidul Alianța Civică), ulterior fost ministru și chiar premier, pentru o singură zi, se lamenta: „Votul negativ al PDSR e cel puțin curios!”.

Cititorii ziarului nostru au reacționat și ei, înroșind liniile telefonice ale EVZ. Concluzia a fost: „Sunt niște măgari în Parlament și să le fie rușine!”.

INFO

Dan Marțian, fost președinte al Camerei, și Gavril Dejeu – fost ministru de Interne – au murit. Adrian Năstase a petrecut circa doi ani în pușcărie pentru acte de corupție, în prezent fiind eliberat condiționat, iar Varujan Vosganian este membru PNL.

CV

După ce a plecat de la EVZ, Marcela Feraru a emigrat în Franța, stabilindu-se la Paris, unde este corespondent de presă. Tiberiu Brăescu a plecat și el de la EVZ, la ziarul „Ziua” – închis între timp S-a pensionat, decedând la scurtă vreme după aceea.