Singura comisie care susţine că Victor Ponta nu a plagiat A PRIMIT DECIZIA ÎN PLIC

Singura comisie care susţine că Victor Ponta nu a plagiat A PRIMIT DECIZIA ÎN PLIC

Consiliul Naţional de Etică a decis că Victor Ponta nu a plagiat în teza de doctorat, însă membrii săi par să nu fi analizat lucrarea, ci doar au validat o soluţie primită din altă parte, susţine publicaţia "Gândul".

"Sunt sătul până peste cap de tot. (...) Este nedrept felul în care suntem trataţi ca oameni", a declarat profesorul Nicolae Burnete, de la Universitatea Tehnică Cluj, care a făcut parte din comisia care a judecat teza de doctorat a premierului Ponta.

Membrii comisiei au încercat să paseze responsabilitatea unei subcomisii "de experţi jurişti", trei la număr, dintre care publicaţia "Gândul" l-a identificat pe avocatul Gheorghiţă Mateuţ. Petru Andea, membru al Consiliului Naţional de Etică, a declarat că verdictul dat joi în raportul final al Consiliului are la bază "raportul experţilor ce au analizat teza".

Deşi şi-a asumat verdictul CNE, Horia Iovu, decanul Facultăţii de Chimie Aplicată din cadrul Universităţii Politehnice Bucureşti, nu înţelege totuşi cum o lucrare în care sunt 85 de pagini copiate nu este plagiat, subliniind că dacă lucrarea de doctorat analizată era în domeniul ingineriei, "fără îndoială că era plagiat".

Ne puteți urmări și pe Google News

"La noi, în tezele de la inginerie, nu se citează în subsol, ci de exemplu în text se pune "1" şi la sfârşitul capitolului se pune sursa. La ei (în lucrările de doctorat de la Drept - n.n.) am observat că se pun ghilimele, este alt sistem", a spus Iovu pentru "Gândul".

Cel puţin patru dintre membrii Consiliului Naţional de Etică nu au pregătire în domeniul dreptului. "Din Consiliu fac parte un inginer mecanic, dl Burnete, dl Puşcaşu este inginer în domeniul cimentului, ca să nu mai vorbim de dl. Paul Dobrescu, care este sociolog. Iar de la sociologie şi până la drept, e mult", a mai spus Horia Iovu.

Ieri, Comisia de Etică a Universităţii din Bucureşti (UB) a hotărât că Victor Ponta a plagiat în teza de doctorat, o treime din lucrare fiind copiată, "prin preluarea integrală de blocuri de text, de rânduri sau prin inversarea unor blocuri de text în raport cu sursele". CITIŢI ŞI:

  • Verdict UB în cazul tezei lui Ponta: PLAGIATOR! Verdict CNE: E curat ca lacrima
  • Verdict de PLAGIAT în cazul Ponta de la Universitatea Bucureşti. "Eu am mai văzut teze cu pasaje copiate, dar niciuna în halul acesta"
  • Decizie oficială CNE: Ponta NU a plagiat, a respectat regulile din 2003. Profesor: "E o aberaţie!"
  • Victor Ponta e liniştit, plagiatul mai aşteaptă. Universitatea din Bucureşti, cocoşată de scandal
  • Mihai Gîrţu, profesor universitar: "Scandalurile de plagiat arată că societatea începe să se vindece"
  • ACADEMICIENII i-au declarat RĂZBOI lui Ponta:"Plagiatul este evident. Cerem DEMISIA premierului"
  • SURSE: Universitatea din Bucureşti a decis: Ponta a PLAGIAT. Presiuni la adresa universităţii. Ponta: "Nici eu nu mai ştiu ce am făcut"