Evenimentul ZileiMondenMeghan Markle și Prințul Harry au interzis! Ce interdicții le-au impus autoritățile

Meghan Markle și Prințul Harry au interzis! Ce interdicții le-au impus autoritățile

Meghan Markle și Prințul Harry au interzis! Ce interdicții le-au impus autoritățile
Meghan Markle și Prințul Harry ar putea să se confrunte cu o ceartă regală dacă vor uda iarba de la conacul lor în valoare de 11 milioane de lire sterline, din exclusivistul Montecito, California. Cuplul de Sussex ar putea fi sancționat cu o amendă de 500 de dolari, echivalentul a 370 de lire sterline, deoarece oficialii au impus o interdicție privind furtunurile de apă pe fondul unei secete toride.

Meghan Markle și Prințul Harry cheltuiesc o sumă uimitoare de bani pentru îngrijirea proprietății lor imense. Potrivit informațiilor vehiculate în spațiul public, cuplul ar cheltui 15.000 de lire sterline numai pentru grădinărit.

Interdicție la udatul ierbii din curtea conacului 

În grădina anexată conacului se află trandafiri, topiari eleganți și măslini vechi de 100 de ani. Numai că tufele de lavandă înflorite și chiparoșii italieni ar putea să se ofilească din cauza căldurii, deoarece rezidenții din bogata Santa Barbara au primit un aviz de „oprire a udării”.

Autoritățile din regiune și-au exprimat îngrijorarea cu privire la faptul că seceta va declanșa incendii de vegetație în zona muntoasă, după ce 80% din stat a fost afectat de condiții de secetă „extreme” sau „excepționale” în luna decembrie 2021.

Prin urmare, este interzisă udarea ierbii în termen de 48 de ore de la manifestarea precipitațiilor, umplerea fântânilor decorative sau spălarea mașinilor fără duză de închidere pe furtun.

Meghan Markle și Prințul Harry riscă o amendă uriașă

Proprietatea cu nouă paturi și 16 băi a lui Meghan și a Prințului Harry este deosebit de susceptibilă în ceea ce privește lipsa apei, deoarece a fost construită pe un teren fără pârâiașe naturale, relatează Telegraph, citat de The Sun. În ciuda acestui fapt, există o piscină la fața locului – precum și un iaz artificial, un pârâu și o cascadă.

Un expert local în domeniul apei, care a cerut să rămână anonim, a declarat pentru publicație: „Există doar o anumită cantitate de apă disponibilă pentru comunitate, nimeni nu știe cu adevărat cât de multă”.

„De ce ar trebui ca cei bogați să poată goli aceste surse de apă ale comunității după bunul plac, din fântânile lor private, fără supraveghere, doar pentru a întreține peluze și grădini verzi și luxuriante?”, s-a mai exprimat expertul local.

Costul amenzii este mic pentru cei mai mulți dintre cei care locuiesc în Montecito, unde casele se vând cu zeci de milioane de dolari. Dar, fără îndoială, familia Sussex va respecta regulile indiferent de ce se vehiculează, susține sursa citată.

Intervențiile cuplului de Sussex privind schimbările climatice

În ciuda folosirii frecvente a avioanelor private, cuplul format din Meghan și Harry este extrem de atent la condițiile referitoare la schimbările climatice. Cei doi soți sunt pentru condiții eco.  Ei au renunțat chiar și la un zbor comercial spre casă în favoarea unui avion privat după o călătorie la New York, care a inclus un concert în care au făcut apel la acțiune împotriva schimbărilor climatice.

De asemenea, în decembrie 2020, ducele s-a deghizat într-o picătură de ploaie atunci când a lansat platforma de streaming WaterBear, în stil Netflix. Organizația este dedicată documentarelor de conservare, campaniilor și filmelor de călătorie ecologică.

„Fiecare picătură de ploaie care cade din cer e o ușurare pentru pământul uscat. Ce s-ar întâmpla dacă fiecare dintre noi ar fi o picătură de ploaie și dacă fiecăruia dintre noi i-ar păsa? Până la urmă, natura este sursa noastră de viață… Dar nu poți să ridici, să educi și să inspiri dacă nu există o formă de acțiune care să fie respectată. Pentru mine, este vorba despre practică, nu doar despre teorie. Sunt o mulțime de oameni care vorbesc, dar aici este vorba despre a acționa”, a spus la acea vreme Prințul Harry.


Accesează: