Evenimentul Zilei > Politica > Medicul Ciuhodaru aruncă bomba: „Unde sunt cele două milioane de teste de la Unifarm?
Medicul Ciuhodaru aruncă bomba: „Unde sunt cele două milioane de teste de la Unifarm?

Medicul Ciuhodaru aruncă bomba: „Unde sunt cele două milioane de teste de la Unifarm?

Medicul Tudor Ciuhodaru, care este și europarlamentar PSD, a afirmat, pe pagina de socializare, sâmbătă, că Guvernul exagerează în legătură cu situația îmbolnăvirilor cu noul coronavirus.

În acest context, medicul Ciuhodaru a atras atenția că că atunci când erau 288 de pacienți la ATI, la doar 4805 teste totul era prezentat roz, acum la 300 de pacienți la ATI la 30 și ceva de mii de teste, guvenul dă situația în ”gravitate maximă”.

„Pe 22 aprilie au fost 288 de pacienți la ATI, la 4805 teste. Azi sunt 300 la 30 și ceva de mii de teste. Faceți comparație, că atunci nu era nimic putred în gestionarea acestei pandemii, totul era roz, photoshopat iar acum e gravitate maximă.

Să știți că atunci când vorbim de lansarea unui pandemii trebuie trei lucruri clare care trebuie îndeplinite: în primul rând să ai capacitate de a asigura terapie în spitale, inclusiv ATI. ”, a spus medicul.

„Pe 14 martie ministrul spunea că vin cele 200 de ventilatoare în Germania, nu au venit nici acum. Nu s-a crescut numărul de paturi de terapie intensivă și nu le vedem pe cele 8.000 promise. În al doilea rând trebuie să ai capacitate de depistare și izolare suficientă ca să faci relaxare și asta înseamnă testare. Acum întreb unde sunt cele două milioane de teste de la Unifarm.”, a zis Ciuhodaru.

Până sâmbătă, pe teritoriul României, au fost confirmate 43.678 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.

GCS precizează că 25.373 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi şi 3.106 pacienţi asimptomatici au fost externaţi la 10 zile după depistare.

GCS arată că până la această dată, la nivel naţional, au fost prelucrate 1.087.783 de teste. Dintre acestea 22.511 au fost efectuate în ultimele 24 de ore, 13.182 în baza definiţiei de caz şi a protocolului medical, iar 9.329 la cerere.

De asemenea, de la ultima informare făcută de GCS, au fost raportate şi rezultatele a 11.616 de teste prelucrate anterior ultimelor 24 de ore şi transmise până la data de 25 iulie.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: