Editura Evenimentul si Capital

Medicul personal al premierului Israelului a fost medaliat la Cluj. Cine este Herman Berkovits-Tvica

Herman Berkovits-Tvica la ceremonia de la Cluj
Autor: | | 0 Comentarii | 959 Vizualizari

Universitatea de Medicină şi Farmacie “Iuliu Haţieganu” din Cluj i-a decernat marţi seara Medalia Iuliu Haţieganu medicului personal al prim-ministrului israelian Benjamin Netanyahu.

Decanul Facultăţii de Medicină, prof. dr. Anca Buzoianu, a spus în LAUDATIO:

Este dificil a creiona într-un cadru restrâns o personalitate, motiv pentru care îmi voi permite a selecta doar cateva repere care să jaloneze viaţa şi cariera Domnului Doctor Herman Berkovits.

S-a născut la 14 Martie 1947 în oraşul Târgu Lăpuş în familia Lazăr (Eliezer) şi Viorica (Iafa) Berkovits, fiind unicul copil.

Mama sa, Viorica Berkovits, a fost deportată cu întreaga familie la Auschwitz fiind singura supravieţuitoare din întreaga familie iar tatăl său, Lazar Berkovits, a fost deportat în mai multe detaşamente de muncă obligatorii în spatele frontului din timpul celui de al doilea Război Mondial.

Herman Berkovits-Tvica este a doua generaţie a supravieţuitorilor Holocaustului.

Este căsătorit cu Elisabeta Berkovits, născută în Târgu Mureş şi absolventă a Conservatorului de Muzică din Cluj, actualmente director adjunct al Academiei de Muzică din Ierusalim.

Doctorul Herman Berkovits a urmat şcoala generală şi cursurile Liceului Teoretic Petru Rareş din Târgu Lăpuş şi apoi s-a înscris la Institutul de Medicină si Farmacie-Facultatea de Medicină Generala din Cluj, pe care a frecventat-o între anii 1965-1971.

A activat ca medic în România până în 1975 când a emigrat împreună cu familia în Israel. Odată cu stabilirea în Ierusalim, a reuşit prin muncă susţinută să se afirme devenind un medic foarte cunoscut. A tratat foarte mulţi pacienti de origine română care lucrau în Israel, majoritatea fără bani.

Între anii 1981-1985 a funcţionat ca medic specialist în pediatrie la spitalul Bekur Holim din Ierusalim.

Din 1985 până în prezent conduce Clinica Privată de Medicină Pediatrică şi Generală în orasul Ierusalim.

În cadrul alegerilor parlamentare din România din 2008 a candidat pentru funcţia de parlamentar în colegiul pentru diaspora Orientul Mijlociu şi Africa obţinand cel mai mare număr de voturi.

LOVITURA joi la casele de schimb valutar! La cat a ajuns astazi EURO

Pagina 1 din 2

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Fapt divers

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI