Poliția din regiunea Omsk, la circa 2.200 kilometri est de Moscova, a anunțat duminică faptul că medicul Aleksandr Murahovski a părăsit vineri o bază de vânătoare dintr-o pădure cu un autovehicul de teren iar de atunci nu a mai fost văzut. Serviciul de prim-ajutor, drone, un elicopter şi voluntari pe teren s-au alăturat efortului de căutare.

Ce a declarat Aleksandr Murahovski

Aleksandr Murahovski ar fi părăsit pădurea pe cont propriu și ar fi luat legătura cu locuitori din satul Basly, potrivit agenției RIA care a citat un oficial al guvernului regional din Omsk.

Starea de sănătate a medicului ar fi una „normală”, potrivit consultului medical efectuat ca măsură de precauție într-un spital din regiune, precizează aceeași sursă.

Aleksandr Murahovski a fost medicul şef al spitalului din oraşul siberian Omsk unde a fost tratat Aleksei Navalnîi, cel mai proeminent opozant al preşedintelui rus Vladimir Putin. Ulterior, Murahovski a fost promovat în funcţia de ministru regional al sănătăţii.

Aleksandr Murahovski a confirmat că Navalnîi a fost otrăvit. După, a negat

Alexei Navalnîi a fost internat la Omsk în luna august a anului trecut. Inițial, spitalul de urgență a recunoscut că acesta a fost otrăvit, dar apoi a negat. Cu toate acestea, trei laboratoare europene au conchis că a fost otrăvit cu un agent neurotoxic de tip Noviciok, conceput în scopuri militare în epoca sovietică, iar capitale occidentale au îndemnat Rusia să prezinte explicaţii şi să ancheteze, însă Moscova a respins toate acuzaţiile.