Evenimentul ZileiInternationalAmnesty International acuză Rusia că vrea să-l ucidă lent pe Aleksei Navalnîi. Duşmanul lui Putin, grav bolnav în puşcărie

Amnesty International acuză Rusia că vrea să-l ucidă lent pe Aleksei Navalnîi. Duşmanul lui Putin, grav bolnav în puşcărie

Amnesty International acuză Rusia că vrea să-l ucidă lent pe Aleksei Navalnîi. Duşmanul lui Putin, grav bolnav în puşcărie
Amnesty International acuză Rusia că vrea să-l ucidă lent pe Aleksei Navalnîi în inchisoare. Liderul opoziţiei din Rusia nu are acces la medic deşi se simte rău.
Într-o declarație făcută miercuri, Amnesty International arată că Aleksei Navalnîi nu este lăsat să doarmă și nu are acces la un medic în care ar putea avea încredere în închisoare. Mai mult, în declaraţie Rusia este acuzată că ar putea să-l „omoare lent”.
Amnesty International acuză Rusia de faptul că ar fi pe cale să-l ucidă lent pe Navalnîi în închisoare. Autortiăţile ruse ”au încercat să-l ucidă, iar acum l-au încarcerat şi-l supun unor condiţii de detenţie echivalente torturii”, acuză Agnes Callamard înaintea raportului.
Alexei Navalny, oponentul proeminent al președintelui rus Vladimir Putin, este încarcerat în condiții echivalente torturei și ar putea să-l ucidă încet, a declarat miercuri grupul pentru drepturile omului Amnesty International.

Amnesty International acuză Rusia că vrea să-l ucidă lent pe Aleksei Navalnîi. Duşmanul lui Putin, grav bolnav în puşcărie

Amnesty International deplânge faptul că principalul critic al Kremlinului este privat de somn şi de un acces la un medic pe care-l alege.

”Rusia, autorităţile ruse, ar putea să-l fi pus într-o situaţie de moarte lentă şi să fi mascat ceea ce i se întâmplă”, a declarat pentru Reuters secretara generală a Amnesty International Agnes Callamard, înainte de publicarea raportului anual al organizaţiei nonguvernamentale (ONG) de apărarea drepturilor omului.

Citiţi şi Situaţie de nedescris în Rusia. Poliția l-a arestat și pe medicul lui Aleksei Navalnîi

”În mod cert, autorităţile ruse îi încalcă drepturile (lui Navalnîi). Trebuie să facem mai mult”, a subliniat ea.

Autortiăţile ruse ”au încercat să-l ucidă, iar acum l-au încarcerat şi-l supun unor condiţii de detenţie echivalente torturii”, acuză Agnes Callamard.

Navalnîi a intrat la începutul săptămânii trecute o greva foamei, cu scopul de a obliga Colonia penitenciară numărul 2 de la Pokrov – situată la 100 de kilometri est de Moscova, unde ispăşeşte doi ani şi jumătate de închisoare într-un dosar de fraudă din 2014 pe care-l denunţă derept politic – să-i acorde acces la îngrijiri medicale adecvate, după ce a anunţat că suferă de dureri acute de spate şi de probleme cu picioarele, scrie Reuters.

Accesează: