MEDICUL CONDAMNAT pentru MALPRAXIS a fost REȚINUT pentru LUARE DE MITĂ. Un doctor RENUMIT este ACUZAT că a cerut 6.000 de lei ȘPAGĂ pentru opera UN COPIL

MEDICUL CONDAMNAT pentru MALPRAXIS a fost REȚINUT pentru LUARE DE MITĂ. Un doctor RENUMIT este ACUZAT că a cerut 6.000 de lei ȘPAGĂ pentru opera UN COPIL

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a anunțat reținerea unuia dintre cei mai cunoscuți medici ortopezi, dr. Traian Romeo Ursu. Chirurgul de la Spitalul „Foișor”, din Capitală, a fost reținut ieri, de ofițerii Direcției generale Anticorupție (DGA). Anchetatorii spun că doctorul a ceriut 6.000 de lei șpagă pentru a opera o fetiță. Medicul Traian Romeo Ursu a fost condamnat, în anul 2011, la închisoare cu suspendare, pentru malpraxis, după ce un pacient a rămas paralizat în urma intervenției chirurgicale. Doctorul a devenit celebru în anul 2012, atunci când a angajat detectivi ca să îl filmeze pe pacientul nenorocit pentru a-și demonstra nevinovăția.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au anunțat punerea în  mișcare a acțiunii penale împotriva lui Traian Romeo Ursu, medic primar cu specializarea ortopedie traumatologie din cadrul Spitalului Clinic de Ortopedie Foișor, pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi trafic de influenţă. Medicul a fost încătușat, marți, prin ordonanţa de reținere emisă de  Parchetul Bucureşti, pe o perioadă de 24 de ore.

Astăzi, s-a solicitat Tribunalului Bucureşti arestarea preventivă a lui Traian Romeo Ursu, pentru o perioadă de 30 de zile.

Din ordonanţa întocmită de procuror rezultă că există date şi probe care arată că, pe data de 11 decembrie 2015, Traian Romeo Ursu  a pretins de latatăl unei fete suma de cel puţin 6.000 lei, pentru efectuarea unei intervenții chirurgicale asupra minorei. În zilele de 15 decembrie 2015 și 22 decembrie 2015, medicul a primit de la părintele fetiței o tranșă de 2.000 lei și, respectiv, o tranșă de 3.000 lei din suma pretinsă. Doctorul a operat-o pe minoră pe data de 16 decembrie 2015. Totodată, Ursu a promis ca, în schimbul sumelor de bani, să intervină și asupra altor medici și cadre medicale, în vederea efectuării intervenției chirurgicale la Spitalul Clinic de Ortopedie Foișor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cercetările sunt efectuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Direcţia Generală Anticorupţie.

A pus detectivii să urmărească pacientul

În anul 2011, chirurgul ortoped Romeo Traian Ursu, de la Spitalul „Foișor”, a fost condamnat la închisoare cu suspendare și la plata a 500.000 de euro pentru că și-a lăsat paralizat un pacient după o operație. Un an mai târziu, el a hotârât să-și demonstreze singur nevinovăția și pus detectivii pe urmele pacientului Dan Dragomir. Filmările rezultate arată că acesta se mișcă fără probleme, ridică greutăți și merge la cumpărături. Doctorul și-a susținut dintotdeauna nevinovăția, spunând că secționarea unui vas important de sânge din timpul operației pe care i-a făcut-o pacientului său, în 2005, a fost un accident nefericit, care nu l-a lăsat paralizat pe bărbat. Imaginile suprinse de detectivi au fost deja trimise procurorilor, în încercarea ortopedului de a redeschide dosarul. Chirurgul spera să fie scutit de plata despăgubirilor, iar pacientul să fie obligat să dea înapoi cei 100.000 de euro care i-au fost deja virați prin societățile de asigurare.

Pacientul urmărit: „Caracter inuman”

La rândul lui, Dan Dragomir, pacientul urmărit de detectivii angajați de medicul Romeo Traian Ursu, spune că doctorul încearcă „să inducă opiniei publice neavizate în domeniul medical o reprezentare neadevărată a situației”.El susține că a rămas cu sechele în urma operației de schimbare a discurilor vertebrale efectuate în 2005 de medicul Traian Ursu de la „Foișor”. Justiția i-a dat dreptate și l-a condamnat pe medic, în urmă cu patru ani, la un an de închisoare cu suspendare și la plata unor daune în valoare de 500.000 de euro.  Medicul Ursu s-a considerat însă nedreptățit de justiție, așa că a angajat detectivi particulari care să-i urmărească orice mișcare fostului său pacient. „Niciodată, în timpul procesului, nu s-a susținut că partea vătămată ar fi paralizată, în sensul în care este obligată să stea la pat. Paralizia gleznei stângi nu are ca urmare imposibilitatea de deplasare cu ajutorul ortezei și a ghetelor speciale”, spuna Dragomir. Acesta a adăugat că a rămas cu dureri permanente ale coloanei, în urma operației, „fără a se impune afișarea durerilor respective”. „Iar sindromul coadă de cal se referă la imposibilitatea părții vătămate de a realiza în permanență satisfacerea nevoilor fiziologice, conducând la o diminuare a activității sexuale”, reclamă pacientul. „Pentru că îmi invadează viața personală, medicul are un caracter inuman” „Simplul fapt că partea vătămată a fost filmată cu două sacoșe în mână, fără a se cunoaște conținutul și greutatea acestora, nu atrage concluzia că acesta ar fi un impostor, așa cum urmărește medicul Ursu pentru înlăturarea efectelor condamnării penale”, mai spune Dan Dragomir, care se declară deranjat de faptul că doctorul a publicat materialul în presă. „Modalitatea în care doctorul Ursu a înțeles să facă public acest material arată caracterul său inuman, în sensul că invadează viața victimei sale provocând atacuri de presă, în condițiile în care așa-zisele probe prezentate sunt făcute fără autorizarea procurorului”.