Medicină naturistă. Ceaiurile care ajută ficatul să lupte cu boala

Medicină naturistă. Ceaiurile care ajută ficatul să lupte cu boala

Până când va putea fi introdus în România medicamentul miraculos care vindecă hepatita C, la un preț accesibil tuturor bolnavilor, pacienții urmează tratamentele recomandate de medicii lor curanți. De foarte mare ajutor în luptă cu boala sunt și ceaiurile din plante.

Din Ghidul ceaiurilor terapeutice, realizat de C. Antonov - a cărei nouă ediție o vom difuza împreună cu numărul din această lună al revistei Doctorul zilei - aflăm că sulfina și anghinarea sunt două dintre plantele cu efect miraculos pentru ficat, pentru că ajută la regenerare.

Iarba de piatră

Sulfina mai este denumită și iarbă-de-piatră deoarece crește în locuri uscate, pe soluri aride, pietroase. Conține glucoză și acid cumaric, cumarină, care imprimă mirosul specific plantei uscate, melilotină, derivați ai acidului cumaric, taninuri, rezine, săruri minerale. În special de uz intern, ceaiul de sulfină regenerează celula hepatică, scade tensiunea arterială, are efect vasodilatator periferic. Se utilizează în tratarea hepatitei cronice, dar și a astmului bronșic, a bronșitelor. Se beau trei ceaiuri pe zi -infuzie: o linguriță de flori la 250 ml apă clocotită.

Anghinarea

FOTO: Anghinare (Cynara scolymus L.) FOTO: SHUTTERSTOCK

Această plantă a fost introdusă în terapeutică încă din secolul al XI-lea. Frunzele de anghinare se caracterizează prin efecte sigure asupra bolilor de ficat și rinichi. Ceaiul de anghinare (infuzie: 2 lingurițe frunze la 300 ml apă clocotită) este recomandat în tratarea hepatitei cronice, deoarece activează funcția antitoxică a ficatului. Are acțiune trofică, de hrănire a celulei hepatice. 100 ml de ceai se beau dimineața, pe stomacul gol, după care bolnavul va sta întins timp de 20-30 de minute, pe partea dreaptă. Restul conținutului va fi băut în cursul aceleiași zile, cu 30 de minute înaintea meselor principale. Nu se supradozează!

Ne puteți urmări și pe Google News