Medicii fac legătura între unele probleme medicale ale pacienților și criza costului vieții

Medicii fac legătura între unele probleme medicale ale pacienților și criza costului vieții

Unii medici din Anglia spun că bilanțul crizei costului vieții din acest an a fost evident în problemele de sănătate cu care se confruntă unii dintre pacienții lor. Pandemia Covid-19 și războiul din Ucraina au contribuit la inflația globală, crescând prețul alimentelor, facturilor la energie și alte elemente de bază. Drept urmare, mulți oameni se luptă să-și hrănească familiile și să-și încălzească casele.

Dr. Hina Shahid, un medic generalist din Londra, a declarat că a observat o creștere a numărului de pacienți care caută ajutor medical în ultimii doi ani, dar a devenit „mult mai acută” în ultimele 12 luni.  „Dacă oamenii nu trăiesc în condițiile potrivite, atunci acesta este cel mai mare risc pentru sănătate cu care se pot confrunta”, a spus Shahid.

Creșterea costului vieții

Dr. Bob Gill, medic generalist din comitatul Kent din sud-estul Angliei, a fost de acord că a văzut o creștere a pacienților care se luptau din cauza situației lor financiare. De obicei, au experimentat o diferență de dispoziție sau s-au simțit obosiți și doresc o explicație medicală pentru aceasta. „Nu vor să recunoască pentru ei înșiși că presiunea vieții este cea care ajunge la ei”, a spus el.

Oamenii ajung să caute antidepresive sau sedative pentru a-i ajuta să facă față presiunii, a spus Gill. Un pacient a venit cu răni faciale auto-provocate după ce o factură neplătită „l-a dat peste cap”, a spus el. Gill a spus că, din experiența sa, bărbații aveau mai puține șanse să-și facă programări la medic, lucru pe care l-a atribuit presiunii de a nu recunoaște nevoia de ajutor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Starea de anxietate

„Există acest element în care ni se spune tuturor să fim rezistenți”, a spus el. În unele cazuri, stresul declanșat de criza costului vieții a distras atenția oamenilor de la sănătatea lor. „Unele gospodării nici măcar nu vor crede că sănătatea este o problemă, deoarece trebuie să se gândească la a pune mâncare pe masă sau la cum își vor plăti chiria, iar asta este o prioritate”, a spus Shahid, adăugând că problemele de sănătate care pot fi prevenite nu mai sunt o prioritate.

Aceste probleme care au fost „lăsate să se întâmple” vor deveni „o stare de criză sau complicație” mai târziu , a spus ea. În schimb, Frances Trussell, un terapeut din Marea Britanie, a declarat că nu a avut un număr mare de clienți cu probleme legate de costul vieții. Ea bănuiește că motivul este că persoanele cele mai tensionate de problemele financiare nu și-ar putea permite servicii de terapeut, potrivit Business Insider.