Evenimentul ZileiSocialItalia. Medicii cer blocare totală, în toată țara! „Dacă nu acționăm acum…”

Italia. Medicii cer blocare totală, în toată țara! „Dacă nu acționăm acum…”

Italia. Medicii cer blocare totală, în toată țara! „Dacă nu acționăm acum…”
Medicii cer guvernului instituirea unui lockdown total, invocând tragedia prin care trece toată ţara. Şi dacă se întârzie cu măsurile drastice, mâine vor muri foarte mulţi oameni.
Medicii din Italia solicită un lockdown total, pe fondul creșterii numărului de cazuri grave de infectare cu noul coronavirus și de suprapopulare a secțiilor de Terapie Intensivă.

Doctorul și profesorul academician Walter Ricciardi, consilier al Ministerului Sănătății din Italia, cere măsuri drastice: ACUM.

„Este o tragedie națională prevestită. Avem deja o creștere de 10% a deceselor provocate de infarct și ictus. Dacă nu acționăm acum, vom avea mai mulți morți mâine”, a declarat expertul şi continuă: „Luând în considerare datele din această săptămână ca fiind o tendință tipică, și dacă le proiectăm fără a prevedea creșteri suplimentare, situația într-o lună va fi dramatică și, prin urmare, trebuie să recurgem imediat la o închidere totală” .

Fie blocăm virusul, fie ne va bloca el”

„Cu media actuală, peste o lună vom ajunge la alte 10 mii de decese. În anumite zone metropolitane, blocarea trebuie făcută imediat. Situația, a remarcat el, este dramatică, uneori tragică, înrăutățindu-se în permanență. Se profilează o tragedie națională, sunt necesare intervenții rapide”, a președintelui Federației pentru Comenzi Medicale Filippo Anelli.

Se va depăși numărul maxim de pacienți internați la Terapie Intensivă

Massimo Andreoni, directorul secției de Boli Infecțioase de la spitalul Policlinico di Tor Vergata din Roma, trage la rândul său un semnal de alarmă cu privire la presiunea fantastică pe sistemul de sănătate.

Datele sunt foarte clare. În două săptămâni vom depăși numărul de pacienți internați la Terapie Intensivă pe care i-am avut în luna aprilie. În cele două secții de Boli Infecțioase pe care le conduc eu, avem pacienți care respiră cu ajutorul aparatelor. Încercăm, pe cât posibil, să nu încărcăm secțiile de Terapie Intensivă. Chiar și dacă am reuși să creăm mai multe locuri, nu am avea personal medical la care să apelăm”, mai spune expertul.

Situația este mai gravă ca în primăvară

Cea mai mare problemă indicată de medicii din Italia este lipsa personalului calificat. „Suntem mult mai stresați. Restricțiile impuse nu fac decât să încetinească creșterea numărului de contaminări. Restricțiile decise prin ultimul decret au venit prea târziu. Ar fi fost bune când eram la 20.000 de cazuri noi pe zi, nu azi, când suntem la 40.000”, a mai spus Massimo Andreoni, potrivit ANSA.


Accesează: