Evenimentul Zilei > International > Medicii canadieni prescriu, pe rețetă, vizite la muzeu
Medicii canadieni prescriu, pe rețetă, vizite la muzeu

Medicii canadieni prescriu, pe rețetă, vizite la muzeu

În Quebec medicii prescriu rețete prin care să le recomandă pacienților vizite la muzeu.

Directoarea Muzeului de Arte Frumoase din Montreal, Nathalie Bondil, a anunțat că vor fi puse în practică ”prescripții muzeale” pe care medicii din regiunea Quebec le pot prescrie, pe rețete, pacienților lor. Este vorba de un concept novator care, explică aceasta, ar avea ca obiectiv ameliorarea stării de bine emoțional al bolnavilor, adresându-se sensibilității lor artistice, conform Le Monde.

Nathalie Bondil a participat la dezbaterea ”La ce servește un muzeu?” organizată în cadrul Festivalului Lumii la teatrul Bouffes du Nord, unde vorbit pentru prima dată despre această idee novatoare pusă în practică de medicii din Quebec. Această temă va fi reluată și pe 26 octombrie, când Bondil va dialoga, în cadrul aceluiași festival, cu marseillezul Jean-François Chougnet, președintele MUCEM (Muzeul Civilizațiilor Europei și Mediteranei). (Sursa video: Le Monde)

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.