Evenimentul Zilei > Justitie > Medic psihiatru, din Constanța, condamnat la închisoare. Fusese achitat, în primă instanță
Medic psihiatru, din Constanța, condamnat la închisoare. Fusese achitat, în primă instanță

Medic psihiatru, din Constanța, condamnat la închisoare. Fusese achitat, în primă instanță

Curtea de Apel Constanta a condamnat-o, astăzi, pe Diana Lilia Bandrabur, medic psihiatru la Spitalul Județean de Urgență la pedeapsa de 1 an închisoare, cu executare, pentru săvârşirea infracţiunii de fals intelectual. Psihiatra ar fi emis 115 rețete pe numele unor persoane care nu sufereau de boli psihice sau erau chiar decedate. În urmă cu un, Judecătoria Constanța a achitase pe inculpată.

Medicul psihiatru Lilia Diana Bandrabur fusese trimisă în judecată, în luna septembrie 2016, pe procurorii Parchetului General, pentru săvârşirea infracţiunilor de fals intelectual în formă continuată (115 acte materiale), complicitate la înşelăciune în formă continuată (115 acte materiale), abuz în serviciu în formă continuată (115 acte materiale) şi complicitate la uz de fals în formă continuată (115 de acte materiale).

În rechizitoriul procurorilor s-a reținut că “în perioada 2008-2012, inculpata, în calitate de medic psihiatru în cadrul Secţiei exterioare de psihiatrie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, a eliberat mai multe prescripţii medicale compensate integral pentru mai mulţi pacienţi care, în realitate, nu au apelat la serviciile medicale ale medicului respectiv, nu au fost consultaţi de cea în cauză şi nu au beneficiat de medicamentele prescrise de Bandrabur Diana Lilia.

Ulterior emiterii de către medicul în cauză a prescripţiilor respective, acestea au fost înmânate reprezentanţilor farmaciilor de pe raza judeţului Constanţa, cu care medicul în speţă colabora, fie direct de către cea în cauză, fie prin intermediul altor persoane. La rândul lor, reprezentanţii farmaciilor au înaintat ulterior prescripţiile medicale false Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Constanţa, alături de documentaţia aferentă, solicitând decontarea lor și înregistrând, astfel, creşteri ale  încasărilor din vânzări.

Cele 115 prescripţii medicale emise fără respectarea dispoziţiilor legale au o valoare totală de 115.037 lei și au fost eliberate pe numele unor persoane care fie au un alt medic curant, fie nu suferă de boli psihice sau chiar erau decedate la data înscrisă pe rețetă”. Dosarul a fost trimis la Judecătoria Constanţa care în 29 martie 2017 a dispus achitarea medicului Diana Bandrabur pe motiv că faptele nu există. Soluția a fost contestată pe procurori iar, astăzi, judecătorii Curții de Apel au condamnat-o la 1 an închisoare, cu executare. Definitivă. La această oră, Diana Bandrabur nu se prezentase, pentru a se preda, la sediul IPJ Constanța.

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: