Evenimentul Zilei > Justitie > Mediatorii îi vor învăța pe polițiști cum să procedeze în situațiile conflictuale
Mediatorii îi vor învăța pe polițiști cum să procedeze în situațiile conflictuale

Mediatorii îi vor învăța pe polițiști cum să procedeze în situațiile conflictuale

Mediatorii vor face din ce în ce mai mulți pași pentru a explica de ce în conflicte este nevoie de meidere. Astfel, după întâlnirea dintre reprezentanții Consiliului de Mediere și șefii IGPR, formatorii în acestă nouă profesie îi vor învăța pe polițiști cum trebuie să procedeze în anumite situații conflictuale.

Într-un comunicat de presă al Consiliului de Mediere, aceștia descriu întâlnirea cu reprezentanții polițieie:

”Luând în considerare sesizările unor colegi  mediatori cu privire la problemele create de unii reprezentanți ai poliției în a permite vizitele mediatorilor în vederea  aplicării procedurii de mediere în anumite secții de poliție din România, Consiliului de Mediere, a solicitat  Inspectoratului General al Poliției Române o întâlnire de informare și rezolvare legală a situației. Întâlnirea a fost aprobată de Domnul  BOGDAN DESPESCU, Inspector  General al Poliției Române, chestor Principal de poliție.

Reprezentanții Consiliului de mediere au fost primiți de Domnul  Marius Mihai Voicu, adjunct al Inspectorului General al Poliției Române,alături de o echipă de formată din reprezentanți ai departamentului juridic și departamentului  de formare profesională.

Discuțiile au fost deosebit de utile, domnul Domnul  Marius Mihai Voicu apreciind procedura medierii ca o procedură modernă și foarte utilă societății actuale.

La finalul discuțiilor domnul inspector general adjunct a dispus luarea măsurilor necesare privind reluarea pregătirii profesionale a polițiștilor cu prevederile legale  referitoare la procedura medierii.

Reprezentanții Consiliului de Mediere au manifestat disponibilitatea formatorilor în mediere, ca specialiști ai mediatorilor să participe la pregătirea polițiștilor cu privire la procedura medierii și legislația în domeniu.

Pe această cale, dorim să mulțumim conducerii Inspectoratului General al Poliției Române pentru oportunitatea acestui dialog instituțional care are rolul de a promova medierea ca factor principal de dezvoltare a culturii pentru dialog în România.

Din partea Consiliului de Mediere au participat domnii Zeno Daniel Șustac, vicepreședinte al Consiliului de Mediere și Ion Dedu, membru în Comisia Permanentă”,susține în comunicat președintele CM, Mugur Bogdan MITROI. 

 

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: