Radu Mazăre şi „contactul” cu SRI. Fostul primar al Constanţei a consumat droguri? Filmare incendiară
- Alex Dumitrescu
- 9 mai 2019, 21:51
Într-un interviu acordat lui Robert Turcescu în 2004, primarul Constanței de atunci, Radu Mazăre, declara că a văzut o notă informativă a SRI în care erau probate fapte de corupție și o presupusă dependență de droguri.
La întrebarea lui Robert Turcescu privind consumul de droguri, Radu Mazăre a răspuns:
„Eu? De unde ați scornit-o pe asta?”
Radu Mazăre a afirmat că a văzut un raport în 2002, adăugând că în timpul campaniei electorale din 2004 a fost acuzat că ar fi consumat droguri și ar fi violat o tânără.
„Da, am văzut un raport. Provenit din zona respectivă (a SRI - n.red.). Acum doi ani de zile am văzut acest raport. Și s-au vehiculat în timpul campaniei electorale, s-a făcut un întreg tam-tam cum că aș consuma droguri, că aș fi violat o tânără nevinovată, și fel de fel de prostii”, a declarat Mazăre.
De toate au pus acolo. Au turnat cât au putut”, a declarat Mazăre.
„Este declarația mea, că am văzut un asemenea raport, o asemenea notă, înaintată către persoane importante din Guvernul României acum doi ani de zile, cum că mă droghez.”, a adăugat Mazăre.
Fostul primar al Constanței declara că nu poate fi drogat pentru că are rezultate la primărie și face sport.
Întrebat de realizatorul emisiunii 100% cum își explică nota informativă, primarul Constanței a răspuns:
„Eu nu acuz în totalitate Serviciul Român de Informații, dar sunt ofițeri în cadrul SRI care au avut alte interese decât acelea de a fi eu primar. Au sprijinit alte grupări. Și atunci, prin anumite filiere au transmis asemenea informații către persoane importante din staff-ul statului Român”.
Radu Mazăre a fost reținut miercuri în Madagascar, unde se afla de un an și unde ar fi cerut azil politic. Reținerea a venit în urma unui mandat de arestare internațional pe numele său.
La începutul acestui an, Radu Mazăre a fost condamnat la nouă ani de închisoare, pentru abuz în serviciu. El a mai fost condamnat la nouă ani și 10 luni de închisoare, pentru mită, dar sentința nu este definitivă.