Publicația britanică Daily Telegraph a dezvăluit că primit mai multe avertismente referitoare la eventualele riscuri de securitate în cazul în care tehnologiile 5G vor fi implementate de compania chineză Huawei. 

Reprezentații  Huawei a negat zvonurile conform cărora Guvernul de la Beijing ar controla compania și că ar exista riscuri de spionaj. 

Marea Britanie a anunțat că la sfârșitul primăverii se va decide cine va prelua contractele pentru implementarea tehnologiei 5G. 

Se pare că  Theresa May și-a pierdut încrederea în capacitatea lui Williamson de a ocupa această funcție.

 „Premierul i-a cerut astăzi lui Gavin Williamson să părăsească Guvernul, întrucât și-a pierdut încrederea în capacitatea acestuia de a ocupa funcția de ministru al Apărării și de membru al Cabinetului”, se arată într-un comunicat oficial al Guvernului, publicat miercuri.

„Decizia premierului se bazează pe comportamentul acestuia în cazul investigației privind dezvăluirea neautorizată a unor informații din cadrul unei întâlniri a Consiliului Național de Securitate. Premierul le mulțumește tuturor membrilor Consiliului pentru cooperare și consideră subiectul încheiat”, se precizează în comunicat. 

Huawei este cel mai mare furnizor, la nivel mondial, de echipamente de telecomunicații. Cota sa de piață în Europa este estimată între 35% și 40%.

Sursa foto: Inquirer.net