Liderul Ligii, Matteo Salvini, a lăudat seara politica demografică a Ungariei la întâlnirea mișcării catolice italiene „Comunione e Liberazione” care s-a desfășurat la Rimini
Politicianul a declarat că Ungaria face parte din acele puține țări care prin promovarea unei politici eficiente pentru susținerea familiei, s-a opus scăderii demografice din Uniunea Europeană. Liderul Ligii a spus că în Ungaria a crescut rata natalității. În ultimii patru ani, în Italia s-au născut mai puțin cu 116 mii de copii, a adăugat politicianul italian de dreapta.
Politica „nici nu poate să se adreseze tinerilor, dacă nu face nimic pentru ca tinerii să întemeieze o familie”, a precizat Matteo Salvini, care foarte concis a spus: În ceea ce privește politica pentru susținerea familiei și de tineret, „Orbán a învins cu scorul 2-0 Italia”.
Parlamentul Ungariei a adoptat o politică pentru susținerea familiei cu ajutorul căreia rata natalității a crescut în ianuarie de la 1,4% la 1,6%, a menționat Salvini.
La rândul său, liderul grupului parlamentar al Partidului Democrat italian, Graziano Delrio, a afirmat că actualul Guvern al Italiei „a elaborat o politică pentru familie chiar mai eficientă decât cea ungară”, dar „în Italia nu va crește din nou numărul de nașteri fără relansarea economică”.
Mişcarea catolică „Comunione e Liberazione” din Italia organizează în fiecare an o întâlnire la Rimini. La o masă rotundă care a avut loc vineri seara în cadrul acestei întâlniri de natură politică și culturală, au participat lideri politici ai partidelor de guvernământ și din opoziție.
Subiectul discuțiilor a fost rolul Parlamentului în perioada de epidemie de coronavirus. La discuții au luat cuvântul ministrul sănătății, Roberto Speranza, și președintele Frații Italiei, partid de dreapta, Giorgia Meloni.
Referitor la situația generată de epidemia de coronavirus în Italia, vicepreședintele formațiunii Forza Italiei, fostul președinte al Parlamentului European, Antonio Tajani, și-a exprimat rezervele față de premierul Giuseppe Conte, care în opinia lui Tajani a evitat Parlamentul.
Tajani a subliniat că Parlamentului îi trebuie asigurată o competență mai largă. „Nu se poate asigura o sferă de acțiune atât de mare premierului care decide singur asupra demersurilor”, a mai spus Tajani, care a adăugat: „L-au reclamat pe Orbán, în timp ce nici în Italia nu a fost adoptată o atitudine mai diferită”.