Evenimentul ZileiActualitateUn fost câștigător al Ghetei de Aur se leagă de mandatul lui Burleanu: „A fost un afront la adresa antrenorilor din România”

Un fost câștigător al Ghetei de Aur se leagă de mandatul lui Burleanu: „A fost un afront la adresa antrenorilor din România”

Un fost câștigător al Ghetei de Aur se leagă de mandatul lui Burleanu: „A fost un afront la adresa antrenorilor din România”
Dorin Mateuț, una dintre legendele clubului Dinamo, și-a exprimat părerea față de mandatul acutalului președinte al FRF, Răzvan Burleanu

Fostul câștigător al Ghetei de Aur (1988-1989) e de părere că șeful de la „Casa Fotbalului” a făcut o greșeală enormă atunci când l-a numit selecționer pe Christoph Daum, considerând că punerea germanului în funcție a fost o jignire adusă antrenorilor români. „Burleanu a ţinut pe linia de plutire fotbalul românesc. În opinia mea, principala eroare e că l-a adus pe Christoph Daum în fruntea naţionalei. A fost un afront la adresa antrenorilor din România: Andone, Rednic, Piţurcă. Am avut antrenori capabili şi avem în continuare români care învaţă, se perfecţionează, interacţionează cu oameni cu viziuni care ne pot deschide noi orizonturi.

Cu Daum a fost un fiasco total. În plus, nici jucătorii care ar fi trebuit să schimbe soarta unei partide nu prea jucau la cluburile lor. A încercat şi Burleanu să facă ceva, dar eu cred că Lupescu poate face mult mai mult”, a spus Mateuţ (56 de selecţii, 10 goluri în naţională), pentru ProSport.

Mai mult, alegerile pentru șefia FRF au loc pe 18 aprilie, iar pentru acest post se vor lupta Răzvan Burleanu, Ionuţ Lupescu, Marcel Puşcaş şi Ilie Drăgan.

 


Accesează: