Evenimentul Zilei > Actualitate > Măsuri radicale la IPJ Vrancea. Mihai Fifor este hotărât. „Nu am niciun fel de toleranţă faţă de astfel de situaţii”
Măsuri radicale la IPJ Vrancea. Mihai Fifor este hotărât. „Nu am niciun fel de toleranţă faţă de astfel de situaţii”

Măsuri radicale la IPJ Vrancea. Mihai Fifor este hotărât. „Nu am niciun fel de toleranţă faţă de astfel de situaţii”

În urma scandalului care a izbucnit la Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Vrancea, ministrul interimar al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Mihai Fifor, a trimis o echipă a Corpului de control pentru a verifica modul în care a fost gestionată sesizarea tinerei care a sunat de trei ori la 112.

Fata a sunat la 112 deoarece a fost şicanată în trafic de mai mulţi bărbaţi care au urmărit-o până acasă.

„În cursul zilei de astăzi, o echipă de control de la nivelul eşalonului superior se află la sediul IPJ Vrancea în vederea desfăşurării unor verificări cu privire la gestionarea evenimentului apărut în spaţiul public în data de 15 august”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei, Cătălina Murariu.

Ancheta Corpului de control la IPJ Vrancea are loc după ce o operatoare de la 112 i-ar fi spus unei tinere că nu are echipaje disponibile pentru a-i oferi asistenţă.
Reprezentanţii IPJ Vrancea au declarat, după ce întâmplarea a apărut în spaţiul public, că echipajul de poliţie arondat zonei din care o tânără a sunat la 112 şi a cerut ajutorul autorităţilor se afla în momentul respectiv la o intervenţie privind o posibilă faptă de violenţă domestică asupra unui minor de şase ani.

Potrivit poliţiei, în zona respectivă existau şi echipaje de rezervă, o anchetă internă urmând să verifice modul în care au acţionat acestea.

Referitor la acest caz, Serviciul de Telecomunicaţii Speciale a precizat că operatorul de la Centrul unic pentru apeluri de urgenţă Vrancea nu a purtat discuţii cu fata despre alocarea resurselor necesare intervenţiei, coordonarea şi desfăşurarea intervenţiei fiind atribuţiile dispeceratului Poliţiei.

„Nu am niciun fel de toleranţă faţă de astfel de situaţii. Luni dimineaţă, Corpul de control al ministrului de Interne va fi prezent la Vrancea pentru a vedea ce s-a întâmplat acolo. De îndată ce vom avea rezultatele acestui control, le vom face publice. Dacă s-a greşit, cine a greşit pleacă acasă”, a afirmat Fifor, la Iaşi, potrivit agerpres.ro