Evenimentul Zilei > International > Măsuri de ultimă oră în Italia. A instituit obligativitatea testării pentru COVID-19
Măsuri de ultimă oră în Italia. A instituit obligativitatea testării pentru COVID-19

Măsuri de ultimă oră în Italia. A instituit obligativitatea testării pentru COVID-19

Roberto Speranza, ministrul italian al Sănătăţii, a afirmat, luni, că Italia a instituit obligativitatea testării pentru COVID-19 în cazul persoanelor revenite din călătorii efectuate la Paris şi în alte zone ale Franţei.

Potrivit oficialului italian măsura a fost luată ca urmare a preocupărilor tot mai mari faţă de agravarea pandemiei de coronavirus în Europa.

„Datele europene sunt îngrijorătoare. Italia se află într-o situaţie mai bună faţă de alte ţări, dar trebuie să fim foarte atenţi să nu zădărnicim eforturile pe care le-am făcut până acum”, a scris oficialul italian pe Twitter, potrivit agenţiilor Reuters şi DPA.

Un purtător de cuvânt al Ministerului italian al Sănătăţii a anunţat apoi că testarea obligatorie a persoanelor venite din anumite zone ale Franţei va începe de marţi. Aceste zone sunt Auvergne-Rhône-Alpes, Corsica, Hauts-de-France, Nouvelle-Aquitaine, Occitania, Provence-Alpes-Côte d’Azur şi Île-de-France – regiunea care cuprinde capitala Paris.

În Franţa au fost raportate duminică 10.569 de noi cazuri de COVID-19, faţă de recordul de 13.498 consemnat în ziua precedentă. De la începutul pandemiei Franţa a înregistrat peste 452.000 de infectări, din care mai mult de 31.000 de decese.

Italia, de asemenea una dintre ţările cele mai sever lovite de pandemie, cu peste 298.000 de cazuri şi 35.700 de morţi, a reuşit oarecum să o controleze după vârful din martie şi aprilie, dar a început de asemenea să înregistreze o creştere a contaminărilor zilnice, cu 1.587 de noi cazuri raportate duminică.

Situație dezastruoasă în Italia

Pentru că a fost duminică, numărul de teste a fost unul mult mai scăzut, de 55 862, cu aproximativ 28 000 mai puține decât în urmă cu o zi.

Numărul de decese a crescut ușor, cu 17 persoane care au murit în ultimele 24 de ore. Se ajunge astfel la un număr total de 35 724 de decese cauzate de coronavirus, de la începutul pandemiei. O situație îngrijorătoare este în regiunea Campania, acolo unde numărul de noi cazuri a depășit numărul de 200 (+243), fiind unica regiune cu un astfel de bilanț astăzi.

Urmează apoi Lazio, cu 198 de noi cazuri de infectări.

În Lombardia a avut loc o scădere netă, cu 90 într-o singură zi. Pentru moment, nu există nici măcar o regiune din Italia, acolo unde contagiunea să fie 0, toate regiunile înregistrând noi cazuri de infectări cu SARS-COV2, potrivit agerpres.ro

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: