Evenimentul Zilei > Politica > Măsuri de SECURITATE extreme pentru LIDERII Europei. Centrul Capitalei este împânzit de militari și mașini ANTITERO
Măsuri de SECURITATE extreme pentru LIDERII Europei. Centrul Capitalei este împânzit de militari  și mașini ANTITERO

Măsuri de SECURITATE extreme pentru LIDERII Europei. Centrul Capitalei este împânzit de militari și mașini ANTITERO

Mai este puțin timp până când începe, la Ateneul Român, ceremonia oficială de preluare a președinției României la Consiliul Uniunii Europene. Delegațiile străine au început să vină, există și un miting în apropiere.

Câteva zeci de oameni, majoritatea în vârstă, s-au strâns la statuia din apropierea Ateneului și cer ajutorul liderilor europeni, pe motiv că „Dragnea vrea să ne dea la ruși”.

Alături de cei vârstinici au început să apară și tineri care afișează pancarte cu mesaje de genul: „România, nu mă lăsa să plec!”

Astfel de manifestări sunt frecvente la toate adunările politice care strâng la un loc lideri importanți, de aceea pe străini mai mult îi amuză astfel de episoade.

Oricum, măsurile de securitate sunt extreme, descurajatoare pentru oricine ar avea vreo intenție care să iasă din normal. Sunt sute de militari și civili și mașini antitero pe toate străduțele din jur.

Joi seara, toată clasa politică este acolo, de la președintele Klaus Iohannis, premierul Viorica Dăncilă, reprezentanți ai Parlamentului național și ai partidelor politice, care vor sta alături de cei mai importanți lideri europeni: președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, președintele Consiliului European, Donald Tusk și președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

Deși evenimentul a fost programat și pregătit de mai bine de un an, programul oficial a fost modificat  chiar și în cursul zilei de joi. De fapt, s-au făcut cele mai importante schimbări. Președintele Klaus Iohannis  a anunțat cu câteva ore înainte de începere că va fi prezent. După anunțul lui Iohannis, a fost schimbat programul oficial. Dacă inițial doar liderii europeni erau trecuți cu discursuri, alături de premierul Viorica Dăncilă, joi, în jurul prânzului, a fost trimis noul orar. Guvernul a anunțat că pe lângă Dăncilă și europeni, vor vorbi și șeful statului și președinții celor două Camere ale Parlamentului.