Mașinile particulare vor fi echipate cu noi receptoare digitale. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Mașinile particulare vor fi echipate cu noi receptoare digitale. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Ai planuri, în acestă zi de luni. Prea multe pentru un singur om, aşa că mai gândeşte-te şi la ziua de mâine. Intră într-o librărie şi cumpără o carte, poţi descoperi că ai nevoie de ea!

5 octombrie

 

Mașinile particulare vor fi echipate cu noi receptoare digitale. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Ne puteți urmări și pe Google News

 

Pe 5 octombrie s-au născut Vaclav Havel, Louis Lumiere, Donald Pleasance, Aurel Manolache, Chiriac Manuşaride, Anghel Demetriescu, Doina Uricaru, Ion Dodu Bălan, Mihai Bandac, Zaharia Stancu.

 În calendarul creştin-ortodox sunt Sfinţii, adică Sfintele Haritina şi Mamelta. Nimic în „Kalendar”.

O zi de luni plină, dar şi plină de regrete. Un regret este că nu am avut şi noi un Havel. La modul în care ne-am complăcut să promovăm în fruntea noastră nonvalori, eşalonul doi de comunişti, să votăm o clasă politică puşcăriabilă, ei bine, nici nu am meritat! L-am înţeles şi l-am admirat mult pe Havel, poate unde ne trăgeam amândoi din familii de „mic burghezi reacţionari” după cum le plăceau, să catalogheze orice, în regimul trecut. Trecut? Sincer, oare ce s-a schimbat, în bine, în prezent?

Sunt multe vorbele înţelepte, de duh, filosofice, ale lui Vaclav Havel. Mie îmi place una dintre ele, care arată gradul de iluminare şi generalizare la care ajunsese cehul: „Pentru că, în întregul Univers, legea de bază este creşterea constantă a entropiei, rezultă că legea de bază a vieţii este să fie din ce în ce mai organizată, mai structurată, ca să poată lupta împotriva entropiei”. Haosului, dezorganizării, trebuie să-i opui înţelepciunea.

Lucrurile astea în general se ştiu, dar nu se aplică. Acum încep să mă întreb dacă cineva din clasa nostră politică cunoaşte filosofia lui Vaclav Havel. Sau, nu, este frustrant să-mi pun astfel de întrebări, al căror răspuns este... problematic! „Există o soluţie la orice problemă” a spus, la Alexandria, Pitagora, cel care l-a învăţat pe Zamolxe. Probabil că vorba înțeleaptă funcționa în antichitate, în prezent să nu ne facem iluzii!