Evenimentul Zilei > Justitie > Mascaţii au făcut 42 de percheziţii în şase judeţe şi Bucureşti după firme fantomă
Mascaţii au făcut 42 de percheziţii în şase judeţe şi Bucureşti după firme fantomă

Mascaţii au făcut 42 de percheziţii în şase judeţe şi Bucureşti după firme fantomă

Polițiștii de combatere a criminalităţii organizate din Dâmbovița şi procurorii D.I.I.C.O.T. au făcut 42 de percheziţii în şase județe și în București. Au fost reţinute 40 de persoane dintr-o grupare specializată în evaziune fiscală.

Cei 120 de poliţişti din Dâmbovița, Ploiești, București, Alba Iulia, Oradea, Cluj, Timișoara și Călărași, precum și jandarmi au ”vizitat”, simultan, în această dimineaţă, locuinţele suspecţilor din gruparea specializată în evaziune fiscală. Potrivit anchetatorilor, gruparea acţionează din anul 2011 când 33 de persoane au pus la cale crearea de circuite comerciale fictive prin interpunerea unor societăți comerciale de tip fantomă și prin înregistrarea în contabilitatea altor societăți a unor cheltuieli care nu au la bază operațiuni reale, finalizate cu obținerea ilegală de rambursări de TVA de la bugetul de stat.

    Ca urmare, astăzi, procurorilor DIICOT – BT Dâmbovița au coordonat cele 42 de percheziții domiciliare organizate simultan: două în județul Dâmbovița, 14 în județul Cluj, 10 pe raza județului Alba, şase în județul Bihor, cinci în Timiș,  patru în București și una în județul Călărași.

  Potrivit DIICOT, au fost emise 40 de mandate de aducere pe numele suspecților și a unor martori, în vederea audierii lor. 

 Cazul a fost instrumentat cu suportul tehnic și de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale.

   

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: