MASACRUL DE LA COAFOR. Gheorghe Vlădan a fost expertizat la Jilava

MASACRUL DE LA COAFOR. Gheorghe Vlădan a fost expertizat la Jilava

Gheorghe Vlădan, criminalul de la coafor, nu a fost dus la Institutul Naţional de Medicină Legală "Mina Minovici" pentru expertiza psihiatrică. În ciuda faptului că anumite surse media spun că acesta a fost expertizat şi s-a stabilit că are discernământ, specialişii acestui institut au precizat pentru EVZ că nici măcar nu s-a întrunit comisia. Vlădan este supus unor testări psihologice la Spitalul Penitenciar Jilava.

Autorul "Masacrului de la coafor", Gheorghe Vlădan, a fost supus unor teste la Spitalul Penitenciar Jilava, susţin surse medico-legale. Acesta este faza preliminară a unui demers prin care se poate stabili dacă a avut sau nu discernământ în momentul în care a ucis doi oameni şi a rănit alţi şase. Medicul Abdo Salem, şeful Departamentului de Medicină Legală Clinică al INML, a fost tranşant: "Nu a fost nicio comisie până acum în acest caz". Drept urmare, susţin alţi specialişti de medicină legală, "probabil că a fost testat de medicii de la Jilava şi urmează ca, în zilele următoare, să se întrunească şi comisia". Doctorul Salem a explicat că, în oricare caz de acest gen, criminalului i se întocmesc acte la Jilava iar comisia de la INML le analizează şi poate stabili dacă a avut sau nu discernământ. "Este o procedură care poate dura circa două săptămâni. Dar nu poţi spune imediat, gata, are sau nu discernământ", a explicat un alt medic legist. Într-un interviu acordat EVZ, medicul Abdo Salem a precizat că, în cele mai multe cazuri, autorii unor fapte precum cea săvârşită de Vlădan au avut discernământ. Gheorghe Vlădan (53 de ani), şofer la policlinica Ministerului Administraţiei şi Internelor, a fost arestat pe 6 martie, ca principal suspect în cazul masacrului de la coafor.

Pe 5 martie, bărbatul a intrat înarmat în coaforul din zona Perla, din Bucureşti, şi a tras mai multe focuri de armă. Soţia sa, Florina Vlădan (47 de ani) şi o altă angajată, casiera Mariana Bendre, au murit în urma rănilor. Alte şase persoane au fost rănite. CITIŢI ŞI:

  • MASACRUL DE LA COAFOR. Criminalul îşi căuta iubită pe internet
  • EXCLUSIV: Cine a declanşat masacrul de la coafor
  • Ce a spus agentul Vlădan înainte să tragă cu pistolul în coafor
  • MASACRUL DE LA COAFOR. Criminalul s-a răzgândit: nu mai vrea în libertate

Ne puteți urmări și pe Google News