Evenimentul Zilei > EVZ Special > Mărturii incredibile: Blocarea oamenilor în case a fost „cea mai gravă greșeală de sănătate publică din ultimii 100 de ani”
Mărturii incredibile: Blocarea oamenilor în case a fost „cea mai gravă greșeală de sănătate publică din ultimii 100 de ani”

Mărturii incredibile: Blocarea oamenilor în case a fost „cea mai gravă greșeală de sănătate publică din ultimii 100 de ani”

Un nou studiu constată că blocarea „nu a avut niciun efect” asupra opririi răspândirii coronavirusului deoarece ratele de infecție scăzuseră deja înainte de instituirea restricțiilor.

Un studiu german demontează toate teoriile cu privire la „închiderea” oamenilor în case. Cercetarea realizată de oamenii de știință germani de la Universitatea din München a constatat că blocările nu au avut niciun efect asupra reducerii ratei infecției cu coronavirus din țară.

Statisticienii de la Universitatea din München nu au găsit „nicio legătură directă între blocajul german și ratele de infecție în scădere în țară”, se mai arată n studiu.

Virusul a început să scadă înainte de impunerea regulilor: ratele de infectare erau sub 1%

Studiul a constatat că, în toate cele trei ocazii, înainte ca Germania să își impună blocarea în noiembrie, decembrie și aprilie, ratele de infecție începuseră deja să scadă.

Rata R – adică numărul care indică câte persoane au fost infectate de către o persoană infectată care a transmis virusul – era deja sub 1% înainte de intrarea în vigoare a restricțiilor de blocare.

După cum s-a evidențiat anul trecut, un studiu scurs din interiorul Ministerului de Interne german a arătat că impactul blocării țării ar putea ajunge la uciderea mai multor persoane decât coronavirusul din cauza victimelor altor boli grave care nu primesc tratament.

Şi cercetătorii de la Stanford  au ajuns la aceeași concluzie

Acesta nu este în niciun caz singurul studiu care a concluzionat că blocările sunt complet inutile și nu funcționează. Un studiu evaluat de experţi şi publicat în ianuarie de cercetătorii de la Stanford a constatat că blocările obligatorii nu oferă mai multe beneficii pentru oprirea răspândirii COVID-19 decât măsurile voluntare, cum ar fi distanțarea socială.

În martie, profesorul de la Stanford, Dr. Jay Bhattacharya, a declarat pentru Newsweek că blocajele COVID-19 sunt „cea mai gravă greșeală de sănătate publică din ultimii 100 de ani”.

La începutul acestui an, academicieni de la Duke, Harvard și Johns Hopkins au concluzionat că ar putea fi aproximativ un milion de decese în exces în următoarele două decenii ca urmare  a blocării.

Alte cercetări au concluzionat că blocările vor „distruge viața umană de șapte ori mai mulți ani decât salvează”, relatează Telegraph