„A prezentat (n.r Drăghici) la început conotația politică. În 2009, a venit în județul Arges dl. senator Mircea Andrei – avocat, fost procuror, și că există elemente în presa vremii și în declarații ale primarilor că au fost amenințati să treacă de la PSD la PDL la vremea respectivă, au fost amenintați că li se vor face dosare penale. (…) Dl. Drăghici spunea că la vremea respectivă obiectivul era destructurarea PSD Argeș”, a declarat Manda.

El a mai spus, în urma afirmațiilor lui Drăghici, că președintelui CJ Argeș, Constantin Nicolescu, i s-a eliberat în 2007 un mandat de interceptare pe baza căruia ar fi trebuit să existe un dosar la DIICOT, ceea ce nu s-a întâmplat.

Interceptări

Mai mult, Manda a mai spus că avocatul lui Drăghici, prezent și acesta la audieri, a relatat că „în 2011 se disjunge dosarul dl.Nicolescu și apare inculpat într-un dosar dl. Drăghici alături de 39 de primari PSD. Spunea că în dosarul din 2011, făcut dlui Drăghici, se folosesc elemente din ascultările din anul 2007, unde era interceptat domnul presupus terorist Constantin Nicolescu. Mai spunea că toate intercepările au vizat și ședințe de partid, întâlniri private de toate felurile. A transmis Comisiei că toată perioada 2007 – 2009, cât a fost interceptarea, se urmărea și acțiunile politice ale PSD la nivelul Arges. PSD Argeș era una dintre cele mai puternice la vremea respectivă”.