Martor-cheie în dosarul “Mailat”, identificat la Sibiu

Martor-cheie în dosarul “Mailat”, identificat la Sibiu

Un martor-cheie în dosarul “Mailat” - un bărbat de etnie rromă care a asistat la atacul asupra Giovannei Reggiani - a fost identificat, în Sibiu, de procurorii bucureşteni şi de poliţiştii de la Serviciul Omoruri al Poliţiei Capitalei.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, în seara crimei, bărbatul îl înso]ea pe Nicolae Mailat şi se îndreptau spre tabăra din Tor di Quinto. “A povestit cum Mailat a lovit-o în cap pe Giovanna Reggiani şi i-a luat geanta. În momentul în care au ajuns în tabără, au împărţit bunurile acesteia. Lui i-a revenit telefonul mobil al italiencei, pe care l-a vândut apoi sibianului de la care a fost recuperat la sfârşitul lunii trecute”, au precizat sursele citate.

Martorul a infirmat varianta violului, informaţie demonstrată, de altfel, şi de ultimul raport al legiştilor din Peninsulă. El a adăugat că la cinci zile de la izbucnirea scandalului legat de moartea Giovannei Reggiani a ales să se întoarcă în ţară.

Potrivit legii româneti, bărbatul ar putea fi acuzat de tăinuire şi favorizarea infractorului. Anchetatorii români aşteaptă însă un răspuns din partea procurorilor italieni pentru a lua o hotărâre în cazul acestuia. “În funcţie de decizia anchetatorilor italieni, pe numele martorului ar putea fi emis un mandat european de arestare în baza căruia ar urma să fie trimis la Roma”, au concluzionat sursele citate.

Ne puteți urmări și pe Google News

(14:57)