Marşul minorităţilor sexuale din România se desfăşoară, la această oră, în Bucureşti, pe traseul Bd. Decebal - Piaţa Unirii - Piaţa Constituţiei - Parcul Izvor. Ieri, Tribunalul Bucureşti a amânat judecarea unei contestaţii depuse de Asociaţia „Pro-Vita pentru născuţi şi nenăscuţi“.
Practic, soarta acestuia a fost pusă sub semnul întrebării doar preţ de o jumătate de oră, cât a durat, ieri, judecarea unei contestaţii depuse de Asociaţia „Pro-Vita pentru născuţi şi nenăscuţi“.
Ceea ce trebuia să fie un proces în toată regula, la finalul căruia instanţa să se pronunţe asupra legalităţii organizării unei astfel de acţiuni, s-a transformat într-un veritabil fiasco: contestaţia asociaţiei a fost amânată, deoarece actul pe care aceasta îl critica, avizul pentru desfăşurarea marşului gay în Capitală, nu a fost depus la dosar.
În concluzie, instanţa a stabilit pentru 30 mai reluarea discuţiilor, atunci când va fi chemată şi Asociaţia Accept, organizatoarea marşului. Adică la exact şase zile după ce parada va avea loc. Articole din presă pe post de contestaţie
Cum s-a ajuns la situaţia ca o parte într-un proces ce atacă o hotărâre să se prezinte la judecată fără chiar contestaţ ia propriu-zisă rămâne o enigmă. O posibilă explicaţie a fost dată, ieri, de către avocatul Asociaţiei „Pro-Vita“, cel care a susţinut că nu a putut intra în posesia actului administrativ de la primărie, preferând să depună la dosar articole din presă pentru a demonstra că acest act există.
Cu toate acestea, contestatarii au promis că, la următorul termen, se vor prezenta cu toate actele cerute de instanţă. Motivul: în cazul în care ar obţine o sentinţă favorabilă, ar putea împiedica organizarea unui nou marş anul viitor. La Chişinău, poliţia nu s-a băgat
Marşul de astăzi, care se va desfăşura pe traseul: B-dul Decebal - Piaţa Unirii - Piaţa Constituţiei - B-dul Libertăţii - Parcul Izvor, cu începere de la ora 17.00, a fost prefaţat, ieri, la sediul organizaţiei Accept cu impresii despre cum a decurs manifestaţia similară organizată la Chişinău.
„M-am simţit mai sigur la Bucureşti, unde am stat într-o ploaie de «bombe», decât la Chişinău, unde am fost sechestraţi într-un autobuz, cu o mulţime furibundă în jurul lui“, a declarat Florin Buhuceanu, preşedintele Accept şi unul dintre participanţii la marşul pentru diversitate organizat pe 11 mai în capitala Republicii Moldova.
ŞTIRE ACTUALIZATĂ LA ORA 12:25 Marşul pentru normalitate, în replică la parada gay
Aproximativ o sută de susţinători ai "Noii Dreapte" şi oponenţi ai acţiunilor minorităţilor sexuale din România s-au adunat, astăzi, în faţa Ateneului Român, de unde au plecat într-un marş pentru normalitate, protestând astfel faţă de parada gay. Participanţii la marşul pentru normalitate al Forumului Creştin Noua Dreaptă au plecat în jurul orei 12.00, din faţa Ateneului Român. Aceştia vor manifesta, timp de aproximativ două ore, pe traseul Calea Victoriei, Podul Naţiunilor Unite, Izvor, Bulevardul Libertăţii, Piaţa Unirii, Dealul Mitropoliei. Potrivit organizatorilor, marşul de protest nu este îndreptat împortiva homosexualilor, ci a homosexualităţii şi a ceea ce ei numesc "propagandă homosexuală". Participanţii la marşul normalităţii au pancarte pe care scrie "România nu e Sodoma", poartă un banner inscripţionat cu mesajul "Ţepeş Vodă nu mai este, sodomia tot sporeşte" şi flutură steaguri cu simbolul "Noii Drepte", precum şi drapele naţionale. Protestatarii sunt îmbrăcaţi cu tricouri albe pe care au un desen cu o poziţie sexuală, încadrată într-un cerc roşu şi tăiată cu linie roşie. (Roxana Dumitru)
ŞTIRE ACTUALIZATĂ LA ORA 17:29
Potrivit ultimelor informaţii, 26 de persoane au fost reţinute şi conduse la secţiile de poliţie. Acestea nu aveau niciun act de identitate asupra lor.
Vom reveni cu amănunte.