Înarmaţi cu vuvuzele, steaguri, tobe, tricouri cu „sunt constănţean şi îmi pasă”, localnicii de toate vârstele au participat la primul marş prin care s-a cerut trezirea sentimentului civic. Dorinţele manifestanţilor au părut fireşti. Vor un oraş mai curat, „pentru că vrem să vedem străzile mai curate, măturate dimineața și spălate seara”, un oraș mai frumos, „pentru că vrem să avem mai multe spații verzi, pline cu flori, să simțim că trăim într-un oraș european, port la Marea Neagră”, un oraș mai îngrijit, „fără cerșetori prezenți la fiecare colț de stradă, mobilier și decor urban, vandalizate, cu trotuare distruse şi străzi cu gropi”

Constănţenii cer şi reabilitarea Cazinoului Constanța, „simbolul acestui oraș, care a fost lăsat în paragină, în mod deliberat și criminal, de către fosta administrație, care în ultimii 12 ani și-a bătut efectiv joc de acest oraș și toate simbolurile lui”. Organizatorii au subliniat că marşul nu are caracter politic, „el este pentru noi, pentru constănțenii care sunt nemulțumiți de starea orașului în care trăiesc și vor să schimbe cât mai curând imaginea urbei și modul de viață al constănțenilor”.

Arhitectul voluntar Andrei Chivu, a fost categoric.” Vrem să demonstrăm că suntem un oraş viu. Nu ne vom lăsa, în continuare, conduşi de o fostă administraţie care a jefuit acest oraş”. Îndemnul lui a fost „Constanţa, trezeşte-te !" La doi paşi de statuia poetului Ovidius, organizatorii au pus două panouri pe care constănţenii şi-au scris dorinţele şi nemulţumirile. „Vrem spaţii verzi, nu betoane”, „Salvaţi Cazinoul!, „Stop construirii pe spaţiile verzi”, Salvare vesitigiilor arheologice”, „Poarta României spre lume-oraş murdar, neglijent, construcţii haotice”, „Salvaţi şcolile !”, „Opriţi-vă din furat!”,etc.

Iniţiatorul „Marşului pentru Constanţa”, Cătălin Anghel, a anunţat  că „ păsurile scrise pe panouri, pentru viitorul oraşului, precum şi nemulţumirile şi dorinţele, pentru prezent”, vor fi depuse la primărie. „Suntem primii din cei ce urmează să apere valorile şi istoria Constanţei”, a spus el, făcând referire la "mâna de oameni curajoşi" veniţi la marş. Piaţa Ovidiu se va transforma astfel în locul în care, pe panourile amplasate, în fiecare weekend, constănţenii îşi vor scrie părerea despre administraţie. „Singura soluţie să schimbăm ceva este să demostrăm că suntem o comunitate unită şi că dorim condiţii mai bune de viaţă într-un oraş care, acum, arată sinistru”, au transmis organizatorii, care au pornit, în marş, către Cazinoul de pe faleza oraşului, însoţiţi de susţinători.