Evenimentul Zilei > Actualitate > MARMOTELE care prezic venirea primăverii se CONTRAZIC în acest an
MARMOTELE care prezic venirea primăverii se CONTRAZIC în acest an

MARMOTELE care prezic venirea primăverii se CONTRAZIC în acest an

În mod tradiţional, marmotele prezic în Statele Unite venirea primăverii, dar luni ele nu au fost de acord: cea din Pennsylvania a anunţat încă şase săptămâni de iarnă, iar marmota din New York a prezis sosirea rapidă a primăverii.

Phil, marmota din Punxsutawney, Pennsylvania, cea mai celebră din toate, şi-a văzut umbra după ce a fost trezită în cadrul ceremoniei tradiţionale anuale, care datează din 1887, a anunţat Bill Deeley, şef al clubului "Punxsutawey Groundhog Club". Concluzia a fost clară: încă şase săptămâni de iarnă, informează AFP, citată de Agerpres.

În schimb Chuck, marmota de la grădina zoologică din Staten island, New York, nu şi-a văzut umbra. Asta înseamnă că primăvara va veni rapid.

"Chuck, vreau să îţi mulţumesc pentru această veste bună", i-a spus primarul din New York, Bill de Blasio, care a prezidat ceremonia. Trebuie spus că New York-ul a fost afectat luni de ninsori şi ploi soldate cu polei.

În acest an, Chuck a făcut prezicerea într-o cutie transparentă fiindcă în 2014 primarul a scăpat din mâini marmota, care a murit după câteva săptămâni.

Pe de altă parte, marmota Chuckles, din Manchester, Connecticut, a lăsat luni să se înţeleagă că iarna va mai dura cel puţin câteva săptămâni.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: