Marius Budăi promite că deficitul bugetar nu va fi diminuat prin scăderea veniturilor. Când va fi terminată reforma pensiilor

Marius Budăi promite că deficitul bugetar nu va fi diminuat prin scăderea veniturilor. Când va fi terminată reforma pensiilor Sursa foto: Razvan Valcaneantu EEC

Marius Budăi a lămurit problema privind scăderarea veniturilor românilor pentru ca deficitul bugetar să fie acoperit. Ministrul Muncii a declarat că există trei variante ale legii pensiilor care sunt discutate de coaliția de guvernare.

Marius Budăi a declarat că nu vor fi făcute tăieri salariale pentru ca deficitul bugetar să fie acoperit. Ministrul Muncii a mai adăugat că PSD de fiecare dată când s-a aflat la guvernare nu a luat în calcul această măsură. De asemenea, social-democrații nu consideră că varianta scăderii salariilor este cea mai bună pentru ca deficitul bugetar să fie diminuat.

„De câte ori a fost PSD la guvernare, nu s-a legat de noi niciodată aceasta variantă, scăderea veniturilor, şi nu considerăm oportună o astfel de variantă. Trebuie să fim atenți cu cheltuielile bugetare, dar asta este cu totul și cu totul altceva. Dar tăieri de venituri PSD nu a promovat niciodată și nu va începe acum să promoveze”, a declarat Marius Budăi.

Ministrul a mai adăugat că deciziile vor fi luate în interiorul coaliției de guvernare în urma unor discuții. „Vom vedea ce bunuri și servicii se pot amâa, ne facem o analiză care ar trebui să fie permanentă și vom lua o decizie și vom rezolva problema. Nu e nimic de speriat”, a mai spus social democratul, care a vorbit și despre reforma pensiilor.

Ne puteți urmări și pe Google News

Când va fi gata reforma din legea pensiilor

Ministrul a spus că nu există o dată exactă la care reforma din legea pensiilor va fi terminată. În coaliția de guvernare nu a fost luată încă o decizie, dar social-democratul speră să fie luată o hotărâre cât mai curând. Marius Budăi a mai adăugat că pensionarii nu trebuie să se gândească la o nouă majorare până în 2024. Este important de precizat că România și-a asumat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) ca legea pensiilor să fie într-o formă votată până la finalul lunii iunie.

„Dacă PNRR a fost scris la secret şi secretizat, eu nu voi face o reformă la secret, am un dialog bun cu partenerii sociali, dialogul e extrem de important, indiferent că vorbim de legea pensiilor din sistemul public sau a salarizării din sistemul public. Însă trebuie să vedem în ce perioadă se rezolvă acest impact bugetar care vine cu cele doua legi. Trebuie să rezolvăm inechităţile, iar acestea se rezolvă în doi paşi: în baza unui act normativ și apoi prin impact bugetar”, a declarat Marius Budăi pentru RomâniaTV.