Evenimentul Zilei > Horoscop > Marine Le Pen NU VREA să câștige alegerile. Partea întunecată a lui Elon Musk. Leii se îndrăgostesc de cine nu trebuie, Săgetătorii să nu uite că loialitatea este lucrul cel mai scump și marfa cea mai rară
Marine Le Pen NU VREA să câștige alegerile. Partea întunecată a lui Elon Musk. Leii se îndrăgostesc de cine nu trebuie, Săgetătorii să nu uite că loialitatea este lucrul cel mai scump și marfa cea mai rară

Marine Le Pen NU VREA să câștige alegerile. Partea întunecată a lui Elon Musk. Leii se îndrăgostesc de cine nu trebuie, Săgetătorii să nu uite că loialitatea este lucrul cel mai scump și marfa cea mai rară

Confruntarea directă dintre Le Pen și Macron a arătat alegătorilor că Marine este mai mult hotărâtă decât inteligentă politic. Impresia mea este, că, în turul doi, Marine Le Pen a redus motoarele, în subconștient nu mai vrea să câștige alegerile, s-a speriat. În altă ordine de idei, sau în aceiași, am descoperit și o parte întunecată a lui Elon Musk!

 

 

HOROSCOP  Pe 6 mai s-au născut: Sigmund Freud, Orson Welles, Rudolph Valentino, Stewart Granger, Tony Blair, George Clooney, Dorel Dorian, Ion Vlasiu. Pe 7 mai s-au născut Johannes Brahms, Piotr Ilici Ceaikovski, Gary Cooper, Eva Peron, Elly Roman, Silvia Popovici, Matty Aslan.

 

În calendarul creștin-ortodox, pe 6 mai, sunt Sfinții: Dreptul Iov, mult răbdătorul și Varvar. Pe 7 mai, sunt Sfinţii de serviciu: Acachie şi Codrat. Este, de asemenea, pomenirea unui fenomen de excepţie: arătarea semnului Sf. Cruci, pe cer, la Ierusalim, după săvârșirea din viaţă a împăratului Constantin cel Mare. „Vieţile Sfinţilor” afirmă că lumina Sfintei Cruci a fost mai puternică decât a Soarelui. De mirare şi de mare taină…

 

HOROSCOP  În ultimile două săptămâni am fost în priză directă cu campania prezidențială din Franța. M-au rugat niște vechi prieteni de acolo să-mi arunc un ochi. I-am aruncat pe amândoi, monitorizând non-stop pe câteva laptopuri împrumutate și un workstation.

 

Nu știu de ce, dar situația din Franța mi-a amintit de turul doi, Iliescu contra Vadim, Dumnezeu să-l ierte, pe Vadim. Numai că Vadim era mult mai bine pregătit politic decât Marine Le Pen. Îmi este necaz de prostuța asta blondă. Are dreptate, ceea ce spune este o realitate în Franța, acolo se trăiește cu frică, în teroare. Nu mai sunt coșuri de gunoi pe stradă, nu ai voie să stai cu mâinile în buzunare, dacă ai un bagaj, un geamantan, ești legitimat, nu mai sunt locuri de depozitare a bagjelor în aeroporeturi, gări sau autogări, lumea nu mai iese să se plimbe cu cățeii, de frica musulmanilor. Anumite zone din Paris sunt închise pentru albi. Teroarea musulmană strânge de gât Parisul. Este mai rău ca pe vremea nemților, îmi spune un parizian de 89 ani, père Jean Dugard, cel care ține un bistrou la intrarea în Cartierul Latin, mare amator de țuică de Văleni.

 

Dar nu poți să câștigi o campanie electorală cu un singur punct forte! Dacă aș fi franacez cu drept de vot, probabil că m-aș duce să beau un petit blanc în loc să mă duc la votare. Cu cine să votezi, care este beleaua mai mare?

 

Macron, probabil, va câștiga alegerile confortabil, la cel puțin 15 puncte distanță. Așa au fost făcute jocurile! Dar fiind foarte tânăr pentru un președinte și pălăria enormă pentru căpșorul lui o să avem un spectacol jalnic la Palatul Elysee. În primul rând ”ma con” o să vrea să fie autoritar și macho, așa fac tinerii ajunși din întâmplare pe locuri nemeritate. Nobli palatini s-a dus dracului, Doamne iartă-mă și Franța! Cine-i la rând?

 

Dar dacă o să se repete surpriza din State și outsidera Le Pen o să câștige? Ei, atuci situația devine interesantă, cu Macron se prelungește boala și se agreavează. Dar iarna nu-i ca vara și Franța nu este America! Îi știu prea bine pe francezi. O să iasă Macon, pardon, Macron! Savez? Vorba piratului din Caraibe!

 

HOROSCOP  V-am tot spus de una și de alta despre Elon Musk. L-am dat exemplu bun, dar cum Yang are o părticică din Yin tot așa și Elon Musk are o parte întunecată, în toată strălucirea sa. Are tehnologia, are planurile rachetei ”Dragonfly” un Falcon Heavy înmulțit cu zece (oops, ce am făcut, am deconspirat denumirea secretă!!!) are mai mult de o mie de voluntari, are calculele balistice de traiectorii și timpul în care Marte este aproape de Pământ se apropie. Îi mai trebuie ceva, un amănunt, un nimic, două sute de miliarde de dolari!

 

Săptămâna trecută a făcut o criză de nervi, s-a corectat repede și a redevenit Dexter cel genial și mereu zâmbitor. O comisie a Congresului a întârziat mult să ia în studiu propunerea SpaceX pentru lansarea a 4.425 de sateliți între anii 2019 și 2024! După ce ONU a declarat accesul la internet un drept necesar al omului a reieșit că numai 3,77 miliarde de oameni au acest drept fundamental. SpaceX propune să ofere accesul la internet și restului populației, acest lucru fiind un punct în programul de guvernare american. Pânza de păianjen a netului va cuprinde tot globul. Să se știe de toată lumea cine este stăpânul!

 

În noiembrie, anul trecut, Space X a completat o cerere oficială, pe formulare federale, cu tot tacâmul, pentru crearea unei rețele complete globale de internet rapid. Cererea a fost înaintată către US Federal Communications Comission. Trebuia, conform regulamentelor, organizată o audiere a unei comisii a Senatului în termen de o lună de la primirea cererii.

 

Criza de nervi a lui Elon Musk a fost la adresa birocraților care îi întârzie planurile. Se pare că a fost un lucru bun, sau bine regizat, pentru că miercuri a avut loc audierea de la Senat. Lucrurile au mers bine, Elon Musk nu a mai făcut o a doua criză de nervi!

 

Este evident că numai cu bani particulari nu se poate ajunge pe Marte. Este necesar un efort combinat, privat-stat, ceasul ticăie, tic-tic-tic și nu este crocodilul din Peter Pan ci extincția rasei umane. Am citit avertismentul, cam lugubru, al lui Stephen Hawking, care spune să ne grăbim să ne luăm tălpășița de pe Pământ. Sau o fi în cârdășie cu extratereștrii, care i-au propus că o să-l facă bine, noi plecăm pe Marte, aia vin și ocupă Pământul, fără deranj, fără război!

 

Mereu vă spun la ce filme mă uit, dar am uitat să vă spun ce mai citesc. Acum citesc o carte foarte interesantă, ”Lumea și demonii ei” scrisă cu multă inteligență de Carl Sagan, o carte broșată, apărută în limba română la Editura Herald. Cei cu masonii. Dar eu nu citesc niciodată o carte singură! În același timp mai citesc o carte veche și hazlie, coordonată de Alfred Hitchcock, ”16 Skeletons From My Closet” de la Dell Book. Și o antologie SF îngrijită de Marianne Leconte ”Les Pièges de L’ Espace” apărută în colecția ”Le Masque SF”. Cărți vechi și bune! Cum o să revăd un film vechi și foarte bun. Fiind ziua în care îl pomenim pe Orson Welles, ce poate fi mai potrivit decât ”Citizen Kane” film pus de Academia de film deasupra tuturor filmelor, din toate epocile. Kids who watch this film can never know how revolutionary it was – scrie pe net, în dreptul filmului.

 

Nici noi nu știm ce o să ne aducă ziua de mâine, consultați horoscopul, un sfat bun nu strică, prevenit însemnă pregătit, pentru că, în orice caz, mâine este, în definitiv, o altă zi!

 

  •  

 

 

HOROSCOP

 

BERBEC   Sâmbătă, o informaţie te luminează la propriu şi la figurat. Nu te grăbi, însă, ca să tragi concluzii. Supravegheză-ţi regimul alimentar. Mănâncă mai multe verzituri, salate, fructe şi lămâi, dar nu fructe dintre cele care fermenteză repede. O perioada buna pentru planificarea activitatii şi mici achizitii. Posibile mici dureri de cap, la propriu si la figurat pe fondul unui Marte (patronul tau!) slab aspectat. Mai pe seară, Luna iti aduce o oportunitate neşteptata. Te vei simţi foarte bine citind o carte sau vizionand un film bun, acest lucru, sigur sâmbătă seara.  Duminică, nu te grabi, dar nici nu refuza. O atitudine inteligentă poate aduce mai multe informaţii la suprafaţa, asa incat decizia sa fie justa. Ai nevoie de mai mulţi bani şi nu prea şti de unde. Întreaba un prieten… Poate te împrumuta… poate te trimite la alt prieten!

 

TAUR  Dedică weekendul celor dragi, celor apropiaţi, familiei, anturajului, în general. Pari uşor plictisit şi distrat de tot ce ţi se întâmplă… asta pentru că te pregăteşti de ceva important. Mici favoruri din partea anturajului, în special a sexului opus. Zilele de 6 şi 7 mai sunt mai putin favorabile călătoriilor lungi. Succese, din nou neaşteptate, pentru că vin târziu, când nu te mai aşteptai, în cercul de prieteni sau în familie. Cu toate că un mic incident întunecă imaginea generală, astrele îţi sunt favorabile. Duminică poţi obţine recunoaşterea unor eforturi trecute.  Este timpul unor mai mari sau mai mici decizii. Pe care este bine să nu le amâni. Mai bine acţionează! Sanatatea este cam veştejită, treci masiv pe produse naturale, dar atentie la stomacul tau sensibil.

 

GEMENI   Sâmbătă o întâlnire programată se amână, fii fără grijă, se rezolvă, însă. Seara propice relaxării şi distracţiilor. Perioada în discuţie este pentru cei născuţi sub dublul semn al Gemenilor un prilej de schimbări. Dacă ai de făcut deplasari sau călătorii, weekend-ul aceasta este perioada. Schimba locul si îţi schimbi şi norocul. O mică supărare provocată de cineva din anturajul apropiat, dar pe total perioada iti este favorabilă. Vorbe şi barfe, dar nu trebuie să le dai mare importanţă. Mici probleme cu sănătatea, care situatii, insa, se vor rezolva repede. Nu lua decizii pe termen lung, mai ales în ceea ce priveşte banii, nu investi, nu da bani cu împrumut. În mai multe ocazii trebuie să dai dovadă de diplomaţie ca să eviţi nişte conflicte inutile, de altfel. Ceva foarte important nu pare că se intamplă în aceasta perioadă!

 

RAC     Magnetismul personal este în creştere. O persoană influentă pentru domeniul tau de activitate, sau din anturajul tau de weekend, Leu sau Vărsător, te poate ajuta, probabil sâmbătă.  Este o perioadă splendidă ca să începi proiecte noi, să legi noi prietenii. Nu te lăsa impresionat de ceea ce se discută. Investeşte în relaţii de prietenie şi în dragoste. În dimineaţa zilei de 7 mai, duminică, ai o ocazie de parvenire sociala, sau ceva se schimbă în relaţiile tale. Nu este obligatoriu sa o ratezi, aşa cum faci cu multe lucruri din viaţa ta, dar nici nu te omori cu firea dacă nu-ţi iese. Nici nu este indicat în acest weekend să fi „apucator”, sa inhaţii, aşa cum se spune despre Raci ca ceea ce apucă nu mai lasă. Dar poţi să te dezbari de caracter?

 

LEU   Sâmbătă este o perioadă mai deosebită. Într-o astfel de zi poţi să te îndrăgosteşti de cine nu trebuie, sau să acorzi încredere tot cui nu trebuie. Sau să fii genial în tot ce faci! După o perioda pe care ai caracteriza-o drept mediocra ai, în sfârşit, două zile de zodie fastă. Paşi mici, dar fermi pe drumul care ţi l-ai ales. Realizări mici, însă pline de bucurii. Poti petrece sfarsitul de săptămână cu prietenii la munte. Dacă nu te sperie preţurile şi vulgaritatea „colegilor” de excursie. Este o perioadă foarte prielnică studiului şi creaţiei, dar si distractiei si relaxarii.  Nu incepe acţiuni pe care nu le poţi finaliza singur, deoarece vei fi dezamăgit de cei cărora le vei solicita ajutorul. Mai multe obligaţii uitate se fac simţite spre sfârşitul celor două zile, duminică seara. Ai uitat ceva… Nimic nu este nou sub soare, lucrurile se uită pentru că nu este nimeni sa-ţi amintească de ele!

 

FECIOARĂ   Sâmbătă nu intra in discutii despre patrimoniul comun cu familia sau asociatii. Nu-ti schimba planurile, sau programul! Este de bine! O periodă de mici realizări şi acumulări. O serie de evenimente te vor obliga la o analiză  aprofundată. Noi evenimente sau propuneri vor face perioada interesanta. Duminică nu trebuie să neglijezi propriul confort nervos – o activitate prea tumultoasă, chiar daca esti intr-o zi liberă – distracţia este tot un consum de energie – face să nu obţi rezultatul dorit. O veste sau o informatie interesantă în a doua parete a intervalului. Invata, în această lume superficială şi grăbită, să nu mai dai atâta atenţie detaliilor să fii mai iute şi mai dinamic. Nu trage toata activitatea pe umerii tai si nu-ti atribui toate sarcinile – pana la urma o sa ratezi! Şi lumea o să întoarcă capul, jenată, mai ales dacă o să arzi grătarul! Sănătatea este chiar bună, dar atenţie la stomac şi viscere. Banii sunt în toane capricioase, dar nimic nu este negativ.

 

 

BALANŢĂ   Sâmbătă ia deciziile care se impun încă de dimineaţă. Eşti inspirat în domeniul financiar. Seara socială – poate chiar un eveniment, gen nuntă, botez. Aspectele planetare oferă un timp pentru posibilitatea rezolvării unor vechi probleme.  Călătoriile sunt, de asemenea sub un semn fast. Transformări în bine, mai ales acasă.  Atenţie mărită la sfârşitul perioadei când sănătatea îţi este pusă la încercare, mai ales din cauza racelei sau accidentelor domestice sau rutiere. Un nativ, tot semn de aer, din anturajul tau, te barfeste si te acuza pe nedrept, dar vei depasi situatia cu succes si cu oarecare profit social – duminică. Birfele si intrigile sunt la ordinea zilei. Nu te simti stinjenit, o mie de ani intriga si barfa au fost in Bizant preferate violentei si razboiului. Nimic din ce este ascuns nu va ramane necunoscut si nu va fi secret ca sa nu iasa la lumina, asa ca ai rabdare si vei afla ceea ce doresti!

 

SCORPION   Perioadele tulburi, cu grad înalt de risc şi cu o puternică componentă de haos, te-au avantajat întotdeauna, prin aplicarea practică şi pragmatică a analizei reci şi pertinente care te caracterizează. Sâmbătă poţi profita de acest lucru! In acesta perioada păstrează-ţi calmul în discuţiile cu colegii, partenerii sau cu cei din familie.  Fii la obiect în ceea ce afirmi. Stomacul tău nu este în cele mai bune toane aşa că trebuie să-l protejezi, sa iei măsuri. Posibile schimbări în anturaj şi veşti plăcute de departe. O perioadă indicată pentru investiţii în grătare şi în cărbuni – petreceri şi distracti pe cinste! Noi prietenii sau relaţii vor face perioada interesantă. Nu este bine sa mai faci bancuri fizice, dintre care cel preferat este sa dispari pe neasteptate ca măgarul in ceaţă, limitează-te la minciunile obişnuite. Sunt mai de efect!

 

SĂGETĂTOR   Sâmbătă nu aştepta foarte mult, mai ales de la cei cu care te întâlneşti astăzi. Nu promite, la rândul tău, nimic! Nu uita că loialitatea este lucrul cel mai scump şi marfa cea mai rară.  Schimbări în bine, pe plaja, la munte, şi în dragoste, adică oriunde. O veste iti  face mare plăcere. Câştiguri neaşteptate urmate de pierderi la fel de neaşteptate.  Mai putin tutun, mai putina cafea, mai putin alcool, dar nu renunta total, pentru ca bucuriile vietii sunt asa de putine si rare! Este indicat să dai mai multă atenţie problemelor de familie.  Pentru nativii seniori este o perioadă mai dificilă, mai ales în ceea ce priveşte sanatatea. De nivelul de trai nu mai vorbim! Pentru cei tineri acest weekend trebuie să fie un serios examen pentru ceea ce sunt de fapt şi ceea ce doresc sa faca in viaţa. Sigur, după distracţie. Timpul nu asteaptă, trece fulgerător şi dintr-o speranţă ajungi uşor o… promisiune nerealizată !

 

CAPRICORN  Sâmbătă cu toate că dedici ziua celor dragi şi apropiaţi, gândurile tale sunt tot la afaceri. Fii liniştit, totul o să fie bine. Principalul este să menţii statu quo ante. Poziţiile planetelor şi a indicatorilor astrologici îţi indică o vreme bună pentru rezolvarea cu succes a problemelor de acasă, din curte, dacă ai. O problemă personală îşi găseşte rezolvarea, de asemenea, dar trebuie să dai dovadă de discreţie. Spaţiile largi te aşteaptă: în natură şi în viaţa socială. Trebuie să ai mai multă încredere în colegi, prieteni, rude, sigur in cei verificati! Pentru că nu uita vechea vorbă din perioada războiului rece: „proştii crede, bolşevicii verifică!”. Schimbarile dese – cheia marilor succese! Dacă ai dificultăţi, schimbă stilul, schimă modul, schimbă felul – tenacitatea este buna cand esti în câştig.  Mare atenţie la răceală şi la durerile de genuchi.

 

VĂRSĂTOR   Sâmbătă este o zi bună, mai ales în a doua parte, pentru cumpărături, vizite, scurte ieşiri la iarbă verde, sau mici escapade. Foloseşte-ţi gândirea limpede de astăzi la sinteza ultimelor evenimente. Nu-ţi pierde timpul cu legături sub nivelul tău. Partea benefica a zodiei te ajută să-ţi înţelegei mai bine limitările sau să îţi găseşti adevarata chemare în viaţă. Sentinţa precedentă se refera la perioada în chestiune. Viaţa ta este vraişte, ştii asta, dar nu iei nici o masura! Poate te gândeşti puţin la asta, te rog… Perioada este în general, benefică şi aduce realizări şi noroc. Bate un vânt de libertate, mai ales prin buzunare si prin portofel, asa ca pune-ti capul la contributie cum sa faci urgent rost de bani! Un ajutor substanţial din partea prietenilor sau a rudelor. Poate aşa îţi rezolvi o parte din probleme. Sănătatea este mediocră, atenţie la alergii şi la ceea ce mănânci.

 

PEŞTI    Perioada weekend-ului este haotică atît sub aspectul climei cât şi al reacţiei şi al comportamentului uman. Toată luna mai este caracterizată de schimbări mari şi relativ bruşte de temperatură, presiune şi umiditate.  Un fel de mini-muson. La fel şi reacţile oamenilor. Tu stai în acvariul tău şi nu te apuca de schimbări esenţiale – nu este încă timpul! Nu discuta în contradictoriu cu cei dragi, vei constata că sunt bine intenţionaţi. Duminică, idei şi concepte noi îţi sunt la îndemână. Acest aport de energie se poate traduce la unii  nativi din bancul de Peşti printr-o creştere a agresivităţii si a lipsei de pragmatism. Ceea ce nu este rău să devii peste noapte, din plătică – rechin, dar este foarte rau dacă crezi că poţi inota în afară de acvariul tău!