Spre deosebire de vechiul Front National, noul Rassemblement National nu mai dorește nici ieșirea din Uniunea Europeană, nici revenirea la întoarcerea vechea monedă națională. "Nu e vorba de vreun pas înapoi, a explicat un apropiat al lui Marine Le Pen: Diferența este că, nu mai suntem singuri, astăzi avem aliați peste tot". De altfel, acestea sunt singurele vești bune de la Marine Le Pen pentru establishmentul progresist.

Împreună cu aliații, Rassemblement National va lupta pentru desființarea Comisiei Europene (dar menținerea Consiliului European și a Parlamentului). E vorba de o un nou mod de cooperare europeană, după cum anunță încă din titlu programul Rassemblement National. Cât privește imigrația, Marine Le Pen a anunțat încă de duminică, în emisiunea "Le Grand Jury" că este alături de aliatul ei din Italia, „Mateo Salvini nu mai dorește imigrație. Dar le dă o lecție celor care vin să spună Italiei: "Dar cum este așa, este rușinos, nu vrei mai mulți imigranți?" Le-a dat răspunsul potrivit "Ei bine, îi vreți voi? Luați-i!". Mai mult, Le Pen și-a permis și o comparație neașteptată.

"Migranții sunt ca turbinele eoliene, toată lumea este de acord, dar nimeni nu vrea să le aibă lângă casă”. Revenind la lucruri serioase. Marine Le Pen a declarat că nu este de acord ca FRONTEX să rămână o agenție de primire a imigranților, așa cum se întâmplă în momentul de față. Șefa Rassemblement National vrea ca FRONTEX să devină „o pază de coastă europeană care intervine la cererea unui stat care se confruntă la un moment dat cu un aflux masiv”.

Marine Le Pen îi asigură de sprijinul său și pe europenii din est care nu doresc să primească imigranți. "Eu, ca și Matteo Salvini, consider că imigrația trebuie oprită și sunt perfect opusă Les Republicains, care votează, în toate circumstanțele, relocarea forțată a migranților în țări care nu doresc să-i primească. " Și pentru că tot sunt la modă ecologia și încălzirea globală, Marine Le Pen s-a gândit să-i lovească direct pe nababii așa-zis ecologiști care se plimă cu avioane private, dar mor de grija generațiilor viitoare.

Ca urmare. Șefa Rassemblement National pledează pentru impozitarea dură a importurilor anti-ecologice și crearea unei "responsabilități corporatiste naționale", astfel încât pentru ocrotirea planetei să plătească și cei care și-au mutat afacerile în China…

 

 

Te-ar putea interesa și: