Marina rusă a procurat 8 nave cargo pentru transportul de arme și muniție în Siria

Marina rusă a procurat 8 nave cargo pentru transportul de arme și muniție  în Siria

Rusia a achizitionat de urgență în Turcia opt nave pentru transportul de arme şi muniție în Siria, scrie ziarul rus „Kommersant”, citând surse proprii din complexul militar-industrial rus.

„Pentru a livra arme şi muniţie la Tartous, Marina rusă a cumpărat în regim de urgență, de la armatorii turci, opt nave de transport, pe care le-a trecut imediat în categoria navelor de sprijin, oferindu-le statut militar” – spune publicația.

În diferite alte zone ale lumii s-au făcut alte încercări de a opri nave cargo implicate în livrările de armament pentru regimul lui Bashar al Assad din Siria.

Clima din Siria transformă Aeronavele de război rusești în fiare

Ne puteți urmări și pe Google News

Aeronavele de război rusești, implicate în operațiunile militare din Siria, îndură greu condițiile climatului local și se strică în mod regulat, scrie USA Today.

Experții militari americani explică frecventele „pene” ale aparatelor aeriene ruse prin lipsa experienței în desfășurarea operațiunilor pe teatre de război îndepartate. Din cauza deselor defecțiuni, în atacurile aeriene sunt implicate doar 70% din avioane de luptă rusești și aproximativ jumătate din cele de transport – restul sunt trase în hangare pentru reparații, potrivit unui oficial american anonim.