Evenimentul Zilei > Actualitate > Poliţistul care a ajuns primul la locuinţa lui Marilyn Monroe, revine în atenţia mass-media
Poliţistul care a ajuns primul la locuinţa lui Marilyn Monroe, revine în atenţia mass-media

Poliţistul care a ajuns primul la locuinţa lui Marilyn Monroe, revine în atenţia mass-media

Sergentul Jack Clemmons de la Departamentul de Poliție din Los Angeles a făcut noi declarații incendiare. Potrivit lui, nu există nici o îndoială că vedeta a fost ucisă şi s-a încercat muşamalizarea cazului, titrează Daily Star.

În interviu a spus: "Nu ezit să spun asta pentru că este cu adevărat. E o crimă".  "Și nu ezit să spun că a existat o conspirație între departamentul de poliție, ofițerul legist și Procuratura din Los Angeles pentru a acoperi crima numind-o sinucidere".

Sergentul Clemmons a fost chemat la locul faptei cam la patru ore după moartea lui Marilyn

Când a sosit, ar fi descoperit-o pe Marilyn situată într-o poziție similară cu cea a unui soldat căzut la datorie. Pentru el, a fost "cea mai evidentă scenă de crimă" pe care a văzut-o vreodată.

Clemmons a declarat la acea vreme pentru Chicago Tribune, că Marilyn "a fost ucisă cu o injecţie făcută de către o persoană cunoscută și probabil că avea încredere în ea". 

Aceste afirmații au fost mult timp contestate, inclusiv de medicul legist care a analizat acest caz. Dr. Thomas Noguchi a respins acuzațiile lui Clemmons spunând că nu a găsit urme de ac pe corpul artistei. Mai mult, Noguchi a catalogat ulterior moartea cântăreței ca o probabilă sinucidere. Şi totuşi, mass-media arată că toate rapoartele lui Noguchi au fost distruse înainte de a fi verificate.