Maria Zaharova îi face pe bulgari „stupizi” și „analfabeți”. De la ce a plecat scandalul

Maria Zaharova îi face pe bulgari „stupizi” și „analfabeți”. De la ce a plecat scandalul

Maria Zaharova îi face pe bulgari „stupizi” și „analfabeți”. Atacul din partea purtătoarei de cuvânt a Ministerului rus de Externe vine după ce Bulgaria nu a permis avionului în care se afla să survoleze spațiul aerian.

Maria Zaharova a avut o reacţie dură la adresa Bulgariei. Acesta s-a arătat deranjată de faptul că Bulgaria a permis avionului rus să-i survoleze spațiul, dar nu și Mariei Zaharova, aflată la bord. În urma acestei decizii, Rusia a declanșat un atac la adresa Bulgariei.  Bulgarii au fost făcuţi ”stupizi”, ”proști” și ”analfabeți”.

Maria Zaharova îi face praf pe bulgari

Totul a plecat de la decizia Sofiei de a permite survolarea teritoriului său a avionului în care se afla ministrul rus de Externe. Dar nu și a Mariei Zaharova. Nimeni alta decât purtătoarea de cuvânt a MAE rus, care se aflată în acel avion.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Este prima dată în istoria noastră când, în loc să închidă spațiul aerian unui avion, un guvern a interzis unei persoane să se afle la bordul acestui avion în timp ce acesta traversează spațiul său aerian. Iată cât de departe au mers cei haterii Rusiei în prostia lor răutăcioasă.

Dar iată ce citim într-o declarație oficială a Ministerului de Externe bulgar: Da, poți traversa spațiul aerian al Bulgariei, dar Maria Zaharova nu poate fi la bordul acelui avion”, scrie Maria Zaharova pe contul oficial al ministerului rus de Externe.

Purtătoarea de cuvânt a MAE rus: Aici este mai mult decât prostie

Maria Zaharova continuă în aceeaşi notă şi spune că aceasta este o mișcare periculoasă și stupidă. Acuzând pe unul care trage sforile de prin guvernul bulgar

„Cu toate acestea, nu spune dacă pot zbura deasupra Bulgariei în alt mod decât prin îmbarcarea într-un avion sau dacă pot călători prin spațiul cosmic în acest scop. Pe o notă mai serioasă, aici este mai mult decât prostie. De fapt, aceasta constituie o mișcare periculoasă și stupidă a unuia care trage sforile de prin guvernul bulgar”, a mai spus Zaharova.

Maria Zaharova: Sancțiunile ilegale ale UE nu pot fi aplicate unei persoane

Şi continuă în mesajul său: „La urma urmei, Convenția de la Chicago din 1944 privind aviația civilă internațională este cea care guvernează călătoriile aeriene. Acesta definește teritoriul statului drept „zonele terestre și apele teritoriale adiacente acestuia”. Spațiul aerian nu este acoperit de această definiție.

Prin urmare, sancțiunile deja ilegale ale Uniunii Europene nu pot fi aplicate unei persoane căreia i se interzice intrarea pe teritoriul unei țări în timp ce această persoană se află într-un avion în timpul unui zbor non-stop deasupra teritoriului acelui stat”, a mai scris ea.

Un PS batjocoritor la adresa bulgarilor: Apropo, suntem în Skopje

Maria Zaharova întreabă: Cine le-a dat acestor oficiali analfabeți din Sofia autoritatea de a discredita poporul bulgar în acest fel?

„Au luat în considerare oficialii bulgari faptul că am putea riposta dând același tratament miilor de oficiali NATO de pe listele noastre de sancționați? S-au gândit la precedentul internațional periculos pe care l-ar putea crea acest lucru? Eu nu cred acest lucru. Cine le-a dat acestor oficiali analfabeți din Sofia autoritatea de a discredita poporul bulgar în acest fel? PS. Apropo, suntem în Skopje”, își încheia Maria Zaharova postarea.