Evenimentul Zilei > Politica > Maria Grapini, olimpică la pocit Limba Română
Maria Grapini, olimpică la pocit Limba Română

Maria Grapini, olimpică la pocit Limba Română

Europarlamentar, fost ministru. Maria Grapini s-a lăudat că a fost olimpică la Limba Română, dar postează texte agramate pe Facebook. Supărată că PC fuzionează cu PLR, i-a declarat război lui Daniel Constantin, pe care l-a acuzat că desfi ințează un partid primit de-a gata de la Dan Voiculescu

Ianuarie 2014. O știre, apărută la început pe surse, stârnește hohote de râs. Maria Grapini va fi retrasă de Partidul Conservator din postul de ministru delegat pentru IMM şi Turism pentru a candida la alegerile europarlamentare din luna mai. „Acum o dăm la export! Poate în engleză scrie și vorbește mai bine!”, se făceau glume pe seama Mariei Grapini, celebră deja pentru gafele sale. Politiciana a fost taxată în nenumărate rânduri de presă pentru frecventele dezacorduri şi exprimări nefericite din postările sale pe Facebook și nu numai.

„Pot intra în Cartea Recordurilor, niciun ministru n-a spus până acum ce prost e Guvernul”, declarase, în toamna anului 2013, Maria Grapini, nemulțumită că membrii Guvernului nu înţeleg mediul de afaceri. Aflat atunci la Vilnius, Victor Ponta, i-a transmis că, dacă este nemulțumită, atunci sigur va fi găsit un ministru mai bun. Nu și-a dat demisia, deși se arătase dispusă, dar nu a mai prins-o primăvara în Guvern. A prins trenul spre Bruxelles, luându-și în bagaje și greșelile gramaticale.


FOTO: Maria Grapini este nemulțumită de modul în care Daniel Constantin a condus partidul Olimpică la română, agramată pe Facebook

Deși a declarat într-un interviu că a fost olimpică la Limba Română, Maria Grapini a dovedit, de câte ori a avut ocazia că vorbește limba română mai prost decât mulți dintre străinii stabiliți la București. De Ziua Copiilor a comis-o din nou. „Pentru toți copii din lume și pentru toți oamenii care păstrează o parte din sufletul de copil,La muuuuuulți ani!“, a scris Grapini pe Facebook. Absolventă a facultății de Textile, Maria Grapini a avut momente în care a regretat că a intrat în politică. Anul trecut ne-a anunțat însă că: „după un discurs al Papei de la Roma, m-am liniștit definitiv și rămân în politică atât cât voi trăi”.


FOTO: Iubitoare de fl ori, Maria Grapini s-a pozat în curtea unei mănăstiri printre ghiocei, iar fotografia și-a postat-o pe FacebookÎn Parlamentul European s-a remarcat când a citit o declarație în plen în care a susținut că Dan Voiculescu a fost condamnat politic. A intrat, astfel, în atenția CSM. Ulterior, Inspecţia Judiciară a decis că declarațiile Mariei Grapini în PE privind dosarul ICA au afectat independenţa justiţiei.

Război cu Constantin

După zece ani în PC, Maria Grapini a lăsat zilele trecute de înțeles că se gândește la despărțire. Într-o scrisoare deschisă adresată lui Daniel Constantin, ea a afirmat că e nemulțumită de modul în care acesta a condus partidul, acuzându-l că nu a fost interesat să îi crească imaginea, cu toate că a primit „dea gata” formațiunea fondată de Dan Voiculescu.


FOTO: La o petrecere, s-a urcat pe bicicleta unui copil și a imortalizat momentulAstăzi, PC va fuziona cu PLR. Nu e prima dată când are reproșuri la adresa liderului PC.

„Am rămas stupefiați să vedem că dumneavoastră ați participat la Iasi, stând în rândul doi (în spatele premierului) în loc să fiți ca lider de partid la nivel național, în față, unde stăteau oameni din PSD fără funcții la nivel central”, îi scria Grapini lui Constantin anul trecut. P

Citate celebre din Maria Grapini

● „Ninsoarea și viscolul a adus din pacate dimineți mai puțin bune la mulți oameni”.

● „Sunt anumite persoane, din fericire f. puține, care nu doresc să vă mai doresc noapte bună sau să vă salut dimineața”.

● „Nu știu cum a fost la voi dar la noi au fost mulți, mulți colindători! Frumoși îmbrăcați, cu colinzi adevărate!”

● „Dragi prieteni, vă transmit sincere salutări de pe malul lacului Colibița, unde am văzut un apus de soare splendid, a doua seara”.

● „Cred că intervenția autorităților dublată de solidaritatea oamenilor și cu ajutorul lui Dumnezeu putem să evităm accidentele legate de oameni”.

● „Astăzi, la întâlnirea de pe stradă, singurul reproș care l-am avut apropo de ce spunea dl. Preda…”, a spus Grapini, într-o emisiune. „Pe care, doamnă, ați vrut să spuneți”, a corectat-o, în direct, Cristian Preda.

Anul trecut, europarlamentarul PDL Sebastian Bodu i-a făcut cadou Mariei Grapini un Abecedar.