O stațiune din România este supranumită „Marea Moartă din Transilvania”, asta datorită concentrației mari de sare din lacurile naturale antroposaline de acolo. În stațiune se găsesc și două lacuri cu nămol sapropelic. Cât costă o zi la tratament în această regiune.
Ocna Sibiului este supranumită și „Marea Moartă a Transilvaniei”. În această stațiune balneară se află un lac natural cu o concentrație de sare mare, care o depășește pe cea din Marea Moartă. Turiștii care vin aici pot beneficia și de tratamente în cele două lacuri cu nămol sapropelic.
Stațiunea cunoscută drept „Litoralul Ardealului” se află la 17 km de Sibiu și dispune de cele mai multe lacuri naturale declarate monumente ale naturii. Complexul Ocna Sibiului deține 52 de lacuri, însă doar 12/14 sunt incluse în circuitul turistic, având diferite dimensiuni și concentrații de sare, alte minerale, dar și nămol terapeutic.
Cât costă o zi de tratament la Ocna Sibiului
Turiștii care vor să petreacă o zi la lacurile cu apă sărată și nămol de la Ocna Sibiului trebuie să plătească 40 de lei pentru adulți și 20 de lei pentru copii. După ora 18,00, adulții plătesc 20 de lei și toți copiii beneficiază de acces gratuit. Prețul perceput în această stațiune este mai scump decât cel pentru un bilet de acces la ștrandurile cu apă sărată de peste Carpați, de la Ocnele Mari din Vâlcea, sau de piscinele termale de pe Valea Oltului.
Complexul Ocna Sibiului pun spre vânzare și abonamente pentru turiștii interesați să facă o cură completă de șapte zile. Prețurile pentru acest abonament sunt: 240 de lei/adult, 115 lei/copil și 180 lei/pensionar. Pentru un abonament pe 10 zile, turiștii trebuie să plătească 330 de lei / 150 de lei / 240 de lei, iar pentru 14 zile – 450 de lei / 195 de lei / 320 de lei.
Pensionarii trebuie să facă dovada cărții de identitate: peste 65 de ani în cazul bărbaților și peste 60 ani în cazul femeilor. Persoanele cu handicap grav și copiii de până în 10 ani beneficiază de gratuitate.
În incinta Complexului Ocna Sibiului există mai multe terase și magazine în cadrul cărora meniul zilei pornește de la 35 de lei. O pizza poate ajunge la 50 de lei, un langoș la maximum 20 de lei, iar băuturile precum limonada, berea, sucurile costă între 8 și 15 lei.
Ce îi aduce pe turiști la „Marea Moartă a Transilvaniei”
Ocna Sibiului este o stațiune cunoscută pentru fenomenul unic de heliotermie care se produce aici. Datorită acestuia, apa sărată rămâne caldă o perioadă mai mare de timp. În plus, lacurile sărate și nămolul din această stațiune au efecte terapeutice mai ales pentru persoanele cu reumatism.
Apele sărate concentrate, nămolul sapropelic, apele minerale de la Izvorul Horea, topoclimatul sedativ relaxant cu efect de tonificare asupra organismului reprezintă principalii factori de cură ai stațiunii Ocna Sibiului. Factorii de cură sunt benefici în tratarea afecțiunilor reumatice, inflamatorii sub-acute și cronice ale anexelor și sterilitate sau boli ale aparatului locomotor.
Turiștii care aleg Ocna Sibiului pot beneficia de masaj subacvatic, băi parțiale cu vârtej pentru membrele superioare și inferioare, tratamente cu nămol și parafină, dar și termoterapie contrastantă, pulverizații colective, servicii de masaj uscat și elongații cervicale și lombare, electroterapie, tratamente parțiale cu ape clorosodice hiperconcentrate, potrivit site-ul oficial al stațiunii.