Marea foamete mondială! Suntem abia la început. Blinken: „Avem probleme cu aprovizionarea de alimente”

Marea foamete mondială! Suntem abia la început. Blinken: „Avem probleme cu aprovizionarea de alimente” Război în Israel, ziua 103. .Blinken recunoaște că administrația Gaza a greșit. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Antony Blinken, secretarul de stat american, a vorbit despre urmările războiului din Ucraina și cum afectează acestea alimentația de pe tot globul. Pe lângă acestea, potrivit spuselor lui, vom avea parte și de mari probleme energetice în întreaga lume, potrivit televiziunii marocane Medi 1.

Potrivit secretarului american de stat, Antony Blinken, impactul războiului intentat de către Rusia în Ucraina „se resimte peste tot în lume (...) Din cauza agresiunii ruse, avem probleme cu aprovizionarea cu alimente, deoarece este în joc exportul de produse agricole”.

Lucrăm împreună la climă, la sănătatea globală și, de asemenea, la problemele de securitate. Acest lucru este foarte puternic (...) Așadar, cred că acest lucru este foarte puternic, dar demonstrează și (...) o viziune și curajul de a nu mai accepta barierele din trecut și, de fapt, de a le depăși și de a găsi o modalitate de a ne uni.

Problemele energetice

„O altă problemă este prețul la energie”, a continuat Antony Blinken. „Europa este foarte concentrată pe ideea necesității diversificării aprovizionării cu gaz și petrol rusesc, deoarece Rusia, din păcate, le folosește ca instrument politic", a subliniat secretarul de stat american.

Ne puteți urmări și pe Google News

Fermierii din Ucraina sunt nevoiți fie să lupte pentru țara lor, fie să fugă. Recolta nu este finalizată, iar exporturile sunt blocate în porturile din sudul Ucrainei. Acest lucru creează o problemă în întreaga lume. Prețurile la energie sunt o altă problemă.

Europa este foarte concentrată pe ideea că acum trebuie să ne diversificăm de la gazele și petrolul rusesc, deoarece Rusia le folosește acum, din păcate, ca instrument de politică. Aceasta este în principal problema și, evident, acţionează într-un mod total inacceptabil pentru toată lumea. Așadar, cred că atunci când vorbim despre țările europene, știi că acestea sunt foarte concentrate pe nevoia de diversificare.

Schimbarea ar trebui făcută și în vederea luptei pentru climă. Acest lucru este, de asemenea, foarte important.

Replica Rusiei

Luni, 21 martie, Anna Evstigneeva, reprezentantul permanent adjunct al Federației Ruse, a vorbit la reuniunea Consiliului de Securitate al ONU despre problemele actuale declanșate de războiul ruso-ucrainean: „O posibilă criză alimentară în lume nu e provoacată de o operațiune militară specială a Rusiei în Ucraina, ci din cauza sancțiunilor occidentale ilegale”.

Oficialul rus a subliniat faptul că restricțiile introduse „au rupt lanțurile logistice și financiare, au deconectat complet Rusia (producătorul de alimente și îngrășăminte) de la sistemul SWIFT”.