Marea Conjuncție. Generația de Oțel. Solstițiul de Iarnă. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR

Marea Conjuncție. Generația de Oțel. Solstițiul de Iarnă. HOROSCOPUL LUI DOM’ PROFESOR Sursa: Arhiva EVZ

Conjuncția lui Jupiter cu Saturn are loc la intervale de puțin sub 20 de ani. Ciclul, sau blestemul lui Tecumseh. Aspectul se repetă ocazional din cauza mișcării aparent retrograde a uneia sau a ambelor planete. Fiecare conjuncție succesivă (fără a lua în considerare repetările retrograde) are loc cu un avans mediu de aproximativ 243 de grade față de predecesoarea sa; deși de la o conjunție la alta pot exista variații. Fiecare a treia conjuncție - o dată la 60 de ani - readuce conjuncția la locul său de pornire, plus aproximativ 9 grade: acest ciclu de 60 de ani este denumit recurența de ordinul întâi al conjuncției. Fiecare a 40-a conjuncție - aproximativ o dată la 800 de ani - aduce alinierea înapoi la aproximativ 1 grad de locul său de pornire: acest ciclu aproximativ de 800 de ani este denumit recurența de ordinul doi.

Jupiter și Saturn au fost marile planete exterioare cunoscute în timpurile străvechi și au fost numite „Marii Cronocratori” de către astrologii din vechime. Timp de milenii, alinierea acestor două planete a fost considerată un semnificator al marilor schimbări sociale, economice și politice - puncte de cotitură istorice, dacă vreți.

Conjuncțiile Jupiter-Saturn apar în semne ale aceluiași element pentru o perioadă medie de aproape 200 de ani, de obicei cu unele suprapuneri la începutul și la sfârșitul ciclului. De exemplu, ciclul actual al conjuncțiilor din semnele pământului (Taur, Fecioară și Capricorn) a fost inițiat la 26 ianuarie 1842 și se încheie la 28 mai 2000. Acest ciclu a fost întrerupt de triplul din 31 decembrie 1980 - 24 iulie 1981 conjuncție în Balanță. Ciclul precedent al Marelui Cronocrator din semnele de foc (Berbec, Leu, Săgetător) a început cu alinierea din 1663 și s-a încheiat cu cea din 1821; fiind întreruptă de conjuncția din 1802 din Fecioară.

Ne puteți urmări și pe Google News